Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oelala! Zoveel miljonairs wonen er in Leiden, Wassenaar, Oegstgeest en Leiderdorp

Door Carin van der Meij 25 juni 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant, een welbekende uitspraak. In sommige gevallen wordt het gras dan ook onderhouden door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Leidenaren er zwemmen in het geld? Dat kunnen wij je vertellen. 

Miljonairs per gemeente

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in Leiden wonen?

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115 duizend huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. In welke gemeenten denk je dat de meeste miljonairs zich bevinden? Niet in onze sleutelstad, maar in Laren, Bloemendaal, Blaricum, Wassenaar en Rozendaal. In Kerkrade wonen de minste miljonairs.

Leiden en regio

We laten je niet langer in spanning en geven je de cijfers van het aantal miljonairs in Leiden en omgeving. Van alle inwoners in Leiden heeft 0,9 procent een vermogen van 1 miljoen of meer (gemeten op 1 januari 2017). Vorig jaar was dit precies hetzelfde, dus er zijn geen nieuwe big spenders bijgekomen. Bij de buren zijn er meer miljonairs te vinden:

  • Wassenaar: 9,1 procent
  • Oegstgeest: 4 procent
  • Voorschoten: 3 procent
  • Zoeterwoude: 2,4 procent
  • Leiderdorp: 1,4 procent

Lees ook:

Dit zijn de 10 duurste huizen die op dit moment te koop staan in Leiden

I wanna be a billionaire so freakin' bad... Bruno Mars zingt in het nummer Billonaire wat veel mense...
poort leiden

Dit zijn de duurste buurten van Leiden

Leiden telt momenteel 54 buurten. (Of eigenlijk 55... met ons meegeteld!) Daartussen zit nogal wat v...

Meer over

Gemeente Nieuws