Mag je in Leiden je klusbus voor de deur van de buren parkeren?

Door Carin van der Meij 4 december 2018

Stel, je bent zelfstandig klusser of koerier en voor je werk heb je zo’n fantastische Mercedes Sprinter of Iveco Daily. Je hebt geen enorme garage om je busje te stallen als je niet aan het werk bent. En als je thuiskomt van die mooie klus blijkt de parkeerplek voor jouw deur bezet te zijn. Dan maar een haventje verderop, bij de buren. Mag je ‘m daar parkeren?

Ja, mits….

Dit gaan je buren misschien niet leuk vinden, maar ja, het mag. Alhoewel, er zijn voorwaarden aan verbonden: volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van Leiden kun je prima je bus aan de straat zetten, maar dan mag die niet hoger dan 2,4 meter en langer dan 6 meter zijn. Is je bus groter? Dan mag het alleen op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur (binnen de bebouwde kom).

Hinderlijk

Ook mag je de klusbus niet voor bijvoorbeeld het huis van de buren parkeren als het uitzicht voor de buren op hinderlijke wijze wordt belemmerd of voor andere overlast zorgt, aldus de APV. We horen de Rijdende Rechter al komen om uit te zoeken wat dan precies hinderlijk is… Het verbod geldt alleen niet gedurende de tijd die nodig is voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Campers en caravans en vouwwagens dan?

Die mag je in Leiden binnen de bebouwde kom op de openbare weg stallen, in totaal zeven dagen. Goed om te weten: heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk helemaal aan jezelf hoelang je je sleurhut daar neerzet.

Lees ook:

leiden sleutelstad hooglandse kerk

Locals gezocht! Deel jouw leukste hotspots van Leiden op indebuurt

Psst, wij zijn op zoek naar enthousiaste Leidenaren die het leuk vinden om hun favoriete plekjes in ...
leiden sleutelstad avond

Naar deze Leidse evenementen kijken wij uit in de maand december 2018

Kerstmarkten, sfeerlichtjes, warme chocolademelk... Het zijn een paar ingrediënten van de decemberma...