Katjing! Je kunt geld verdienen met stemmen tellen tijdens de verkiezingen

Door Carin van der Meij 13 januari 2018

Op 21 maart gaat heel Leiden (als het goed is) stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar wist je dat je ook een centje kunt verdienen door te werken bij een stembureau?

Verschillende functies

Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen is de gemeente Leiden op zoek naar mensen die een handje willen helpen. Je kunt je daarom aanmelden voor drie verschillende functies: voorzitter, stembureaulid en teller. Als voorzitter stuur je een team aan van stembureauleden. Als stembureaulid zorg je dat alles goed verloopt wat betreft het stemmen op het stembureau. De teller, de naam zegt het al, telt alle stemmen. Voor al deze functies zijn er wel wat vereisten, deze lees je op de website van de gemeente Leiden.

Wat schuift dat?

Let’s talk business. Aangezien jij de gemeente enorm helpt, krijg je daar een leuke vergoeding voor. Als voorzitter krijg je €170,- voor een dagje werken, maar dan moet je wel vanaf 06.45 uur aanwezig zijn. Een stembureaulid krijgt €155,- en moet zich ook om 06.45 uur melden. De tellers krijgen €30,- per persoon, maar dan hoef je pas om 20.45 uur te beginnen. Aanmelden kan hier.

Gemeentehuis stadhuis Leiden

Gemeenteraadsverkiezingen in Leiden: dit moet je weten

Je hebt er misschien al over gelezen in de krant of op internet... de gemeenteraadsverkiezin...
Carin van der Meij - Geplaatst op 11 januari 2018

Meer over

Doen Gemeente