Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x wist je dat je dit ook kunt doen bij BFF Leiden?

Aangeboden door BFF Leiden 23 juli 2020

Aan de Morsstraat, op nummer 25, vind je sinds een jaar restaurant BFF Leiden. Een plek waar je aanschuift met je ‘best friends forever’ natuurlijk, maar er is véél meer! Wist je bijvoorbeeld dat je een personalized koffie kunt bestellen met een ter plekke ingezonden foto er op? Of dat je op zondag live Formule 1 kunt kijken en dat deze plek hét proeflokaal van Jopen in Leiden genoemd wordt? Lees hier verder wat er nog meer te beleven is.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

BFF Leiden indebuurt LeidenBeeld: indebuurt Leiden

Waar BFF voor staat? Het is een populaire afkorting die meestal voor je beste vriend(in) wordt gebruikt, maar bij dit restaurant staat het voor Beer Food Forever. Alle gerechten die je hier kunt eten hebben een  bijpassende wijn- of biertip. Je combineert ze niet alleen met een keuze uit dertig soorten bier, maar je kunt daarnaast nog uit negentien soorten wijn kiezen. Deze zaak wordt sinds vorig jaar gerund door Ruud en Lambert, klik of swipe verder om te zien wat je nog meer bij BFF Leiden kunt doen.

Terrasje pakken

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Het nieuwe terras met uitzicht op de Morsstraat en Morspoort is weer open. Ruud: “Na de heropening in juni beschikt BFF Leiden over een groot terras met picknicktafels en zitjes dat gedeeld wordt met Lemmy’s Bier- en Whiskeycafé, aan de overkant. Op het ‘Morsplein’ kun je eten en drinken bestellen van zowel BFF als Lemmy’s.”

Sharing is caring

Beeld: Martine Epskamp Fotografie
Beeld: Martine Epskamp Fotografie
Beeld: Martine Epskamp Fotografie

Het terras wordt niet alleen gedeeld, ook de gerechten kun je met elkaar delen. Lambert vertelt over het menu: “We werken alleen met verse producten in de keuken. Denk aan een huisgemaakte frisse tonijnsalade met stukjes appel en paprika, nét even anders op je broodje.”

“Het shared dining menu is heel divers, voor vegetariërs serveren we pulled jackfruit. En voor de huisgemaakte vegaburger komen veel vegetariërs speciaal terug!”, vult Ruud aan.

De zaak is niet groot en hierdoor is er meer mogelijk. Lambert: “We kennen bijna iedereen persoonlijk, daardoor hangt hier altijd een gezellig sfeertje. Er is tijd voor persoonlijke aandacht en geen dieetwens is ons te gek.”

Take away of eten laten bezorgen

Broodje vitello tonato (Beeld: Martine Epskamp Fotografie
Broodje gerookte zalm (Beeld: Martine Epskamp Fotografie)

Liever je eten thuis laten bezorgen of afhalen? Via Best Food @ Home bestel je take away, laat je eten bezorgen of bestel je catering voor thuis of op werk.

Een biertje uitkiezen

BFF wordt niet voor niets hét proeflokaal van Leiden voor Jopen genoemd: er zijn twee soorten Jopen-bier op de tap en daarnaast twaalf soorten Jopen-bier op fles, waarvan twee alcoholvrij. In totaal kun je vijf tapbiertjes en vijfentwintig flesjes bier bestellen.

Een wijntip bij het eten

Lambert en Ruud (Beeld: indebuurt Leiden)
Muurschildering van Judith van der Meer (Beeld: indebuurt Leiden)
Beeld: indebuurt Leiden

En bij BFF kom je dus niet alléén voor bier. Op de muur van het restaurant zie je een kunstwerk van wijngaarden en hopvelden. Het staat symbool voor wijn en bier en is geschilderd door de kunstenares Judith van der Meer. De wijn komt van Van Leersum Dranken uit Den Haag. Het zijn negentien wijnen die je bijna allemaal per glas kunt bestellen. En naast allerlei soorten frisdrank kun je bij BFF ook terecht voor de Leidse gins: Revd. Robinson en Goeie Mie.

Zondagmiddagborrel én Formule 1

Houd je van borrelen op zondagmiddag en ben je ook nog eens gek op Formule 1? Je kunt bij BFF ook een high wine of high beer reserveren op zondag. En als Max Verstappen weer in de racewagen stapt, dan kun je die hier ook bekijken met je vrienden.

Laat je koffie personaliseren

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: Martine Epskamp Fotografie
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Say what? BFF is de enige in Leiden die personalized koffie serveert, een cappuccino met een ter plekke ingestuurde foto. Het werkt zo: je mailt een foto naar BFF Leiden en de barista tovert met koffie-extract je afbeelding op je bakkie pleur. Supervet en nog lekker ook!

Wil je een lunch, borrel, diner, high bier of -wijn reserveren? Druk op de oranje knop hieronder:


Deze bijdrage wordt je aangeboden door BFF Leiden. Meer over BFF Leiden ontdekken?

BFF Leiden restaurants en horeca

Gesloten12:00 - 22:00

Morsstraat 25, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶