Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijna! Dit is hoe een bezoekje aan restaurant BurgerZaken er straks uitziet

Aangeboden door BurgerZaken 20 mei 2020

Het moge duidelijk zijn: wij missen de horeca en de horeca mist ons! Maar, we hoeven elkaar niet héél lang meer te missen: vanaf 1 juni mag de horeca weer gasten ontvangen en daarmee restaurant BurgerZaken ook. Wel op gepaste afstand natuurlijk en met de nodige maatregelen. Dit is hoe een bezoekje aan BurgerZaken er vanaf maandag 1 juni uitziet.

We bellen met eigenaar Mark van Praag en bedrijfsleider Sofie Bartels: “Het is zo’n opluchting om na twee maanden klussen, schoonmaken en eten bezorgen weer open te gaan. We staan te popelen om de gasten in de watten te leggen.” Om de heropening in goede banen te leiden, heeft het team van BurgerZaken gezorgd voor duidelijke veiligheidsmaatregelen. Enne… wees niet bang, veiligheid voorop natuurlijk maar het draait nog steeds om (culinair) genieten.

Reserveren is verplicht

‘Pre-corona’ wandelde je zó naar binnen voor een kop koffie of een verse muntthee. Nu moeten alle gasten van te voren reserveren. Sofie: “Reserveren is verplicht voor een plekje binnen, buiten op het terras kun je wel nog zonder reservering aanschuiven. Maar, zowel binnen in het restaurant als buiten op het terras hebben we maar een aantal zitplaatsen aan tafeltjes. Daarom is reserveren altijd handig, ook voor buiten.” Wacht dus niet te lang en plan je borrel, lunch of diner een paar dagen van te voren.

Bij de voordeur

Mark: “Bij de deur staat een ontvangsttafel. Hier vragen we nog eens of iemand gezond is, waarna de gasten hun handen moeten desinfecteren. Daarna gaan we mensen voor naar de gereserveerde tafel.”

(Lees verder onder de afbeeldingen)

Vrolijk ontvangst door Mark van Praag (Beeld: BurgerZaken)
BurgerZaken voorkant mét coronamaatregelen (Beeld: BurgerZaken)
Bedrijfsleider Sofie Bartels heeft ook kookskills (Beeld: indebuurt Leiden)
Uitzicht op het terras aan de kant van de Breestraat (Beeld: BurgerZaken)
Kopje koffie bij BurgerZaken (Beeld: indebuurt Leiden)
Mark van Praag bij de bar (Beeld: indebuurt Leiden)
Doorkijkje naar het restaurant van BurgerZaken (Beeld: indebuurt Leiden)

Ruimte genoeg

De zomer is in aantocht en dat betekent; lekker buiten eten! Bij Burgerzaken kun je kiezen uit maar liefst twéé terrassen of natuurlijk binnen plaatsnemen. Welke plek je ook kiest, er is voldoende afstand tussen jou en je buren. Mark: “De tafels staan zelfs méér dan anderhalve meter uit elkaar. Daardoor hebben we wel maar tien tafels ter beschikking.”

Wegwerpmenukaart

Om een menukaart niet van hand tot hand te laten gaan heeft Mark wegwerpmenukaarten laten ontwerpen: “Het is een menuflyer die mensen eventueel mee naar huis mogen nemen.”

Dagindeling met shifts

Een dag bij Burgerzaken is vanaf maandag 1 juni ingedeeld in shifts. Dat werkt zo: wil je bijvoorbeeld koffie drinken of ontbijten? Dan reserveer je tussen 10.00 en 12.00 uur. De uitgebreide lunchlovers reserveren vervolgens tussen 12.00 en 15.00 uur. Voor de borrel met bijpassende bites reserveer je tot uiterlijk 17.00 uur. En tenslotte het diner: dat reserveer je tussen 17.00 en 20.00 uur.

Reserveer via deze link of bel: 071-5661122. Alvast spieken op de menukaart? Klik op de oranje knop hieronder!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door BurgerZaken. Meer over BurgerZaken ontdekken?

BurgerZaken koffiebars

Geopend11:00 - 00:00

Breestraat 123 , Leiden

Bekijk meer:koffiebars