Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je kunt gratis een foodtruck voor je straat regelen en dat werkt zo

Door Lidwien Arndt 2 juli 2020

Door corona zien dingen als reizen, festivals en uit eten gaan er een stuk anders uit. Gelukkig is overal wel een mouw aan te passen, zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk op vakantie in Leiden en zijn de Leidse terrassen uitgebreid zodat je 1,5 meter afstand kunt houden. En met het initiatief Buurtkeukens komt het bezoeken van een foodtruckfestival opeens ook heel dichtbij. 

Veel foodtruckfestivals gaan dit jaar niet door en dat heeft gevolgen voor de foodtrucks die daar normaal staan. Ondernemer Jeroen Janssen heeft daarom Buurtkeukens in het leven geroepen.

Een foodtruck in je straat

Het idee hierachter is simpel: via de website van Buurtkeukens maak je een keuze uit de selectie foodtrucks. Zo kies je bijvoorbeeld een tosti-, pasta-, vega- of burgertruck. Het bestellen van een foodtruck voor jou en je buren is he-le-maal gratis. Jullie betalen alleen voor de hapjes en drankjes die de foodtruck serveert. Vervolgens selecteer je een datum waarop je de foodtruck wilt reserveren.

View this post on Instagram

Van hier tot Tokyo.

A post shared by Buurtkeukens (@buurtkeukens) on

Bestellingen

En daarna? Zodra je een bevestiging hebt gekregen, kun je de link naar je buurt en vrienden doorsturen. De foodtruck komt op een bepaald tijdstip en bestellingen worden vooraf opgenomen, zodat iedereen zich veilig aan de anderhalvemeterregel kan houden. Denk je nou: dit wil ik ook voor mijn buurt? Kijk dan hier.

Lees ook:

varen gracht boot water

Schip ahoy! 10 x een sloep huren in Leiden en omstreken

Heb je geen bootje, maar wil je tóch Leiden vanaf het water ontdekken? Dan is een sloep huren een he...

Yes! De Buurt keert deze zomer terug naar Leiden

Herinner je je De Buurt nog? De tijdelijke hangout tegenover Leiden Centraal in de zomer van 2016? E...

Gezocht: foto’s, filmpjes en documenten om coronatijd vast te leggen

Regelmatig duiken we bij indebuurt in de archieven van Erfgoed Leiden en Omstreken. En net zoals wij...