Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Insider tip: Eten in de leukste Leidse restaurants met 50% korting

Aangeboden door RestaurantKaart 21 januari 2019

Uit eten gaan… Het liefst doen we het elke dag, maar dat is niet zo goed voor de portemonnee. Daarom hebben we een handige tip voor je: RestaurantKaart. Voor de echte liefhebbers van uit eten gaan is dit de ideale app. Je kiest uit ruim 600 restaurants in Nederland, van bistro tot sterrenzaak. En je mag de kaart zo vaak gebruiken als je maar wilt!

Restaurants

Uit eten gaan wordt de gewoonste zaak van de wereld met RestaurantKaart. Je eet à la carte bij de leukste restaurants en wordt beloond met 50% korting op het eten. In Leiden kun je momenteel naar 19 restaurants en dit aantal neemt alleen maar toe. Een paar voorbeelden: Restaurant Puur, de Buddhas, Aperitivo en het Prentenkabinet. Ook op andere plekken in de regio zijn er veel leuke restaurants om te bezoeken, zoals Tapasbar La Vida Loca of Surf en Beach in Katwijk Bij de kaart zijn uitsluitend restaurants uit het midden en hoge segment aangesloten.

Hoe werkt het?

Leden krijgen 50% korting op het eten, op vertoon van hun RestaurantKaart bij het afrekenen. De eerste maand van jouw lidmaatschap is altijd gratis en daarna ga je door voor een vast tarief van slechts €6,99 per maand.

Iedereen die in de horeca werkt, weet dat doordeweekse dagen meestal rustiger zijn. RestaurantKaart helpt met het verbeteren van de bezetting op die dagen. Win-win dus! De kaart is sowieso van maandag tot en met donderdag geldig voor minimaal twee personen. Veel restaurants hebben echter besloten de kaart ook in het weekend geldig te maken, of zelfs voor meer dan twee personen. In de app is te zien op welke dagen en voor hoeveel personen de korting geldt.

‘Er is een bepaald type gast dat deze kaart gebruikt: restaurantliefhebbers’

Restaurant Aan de Rijn

Een van de restaurants die aangesloten is bij RestaurantKaart is Restaurant Aan de Rijn, aan de Nieuwe Rijn. Wij spraken eigenaren David en Rosanne. Rosanne: ”Wij zijn blij dat restaurantliefhebbers op deze manier de kans hebben om allerlei verschillende restaurants te bezoeken. Je merkt ook echt dat er een bepaald type gast is dat deze kaart gebruikt: het zijn liefhebbers van restaurants en van culinair dineren. Sommige mensen komen ook heel vaak terug, dat vinden we erg leuk. Een oudere dame hier uit de buurt komt soms wel een paar keer per week, we vinden het hartstikke leuk om zo’n vaste gast te hebben.” De restaurantkaart is bij restaurant Aan de Rijn geldig voor 2 personen, lunch of diner. Je moet hier van te voren wel even voor reserveren.

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Wat eet je zoal?

Uit eten gaan bij Aan de Rijn is net even anders, want je bestelt hier geen standaard voor-, hoofd- en nagerecht maar juist verschillende hapjes. De porties zijn kleiner, hierdoor kun je meerdere gerechtjes proeven. David: ”Het idee is dat mensen hier gewoon kunnen komen zitten en kunnen bestellen waar ze trek in hebben. Omdat de hapjes op een plateau worden geserveerd kunnen mensen ook met elkaar delen. We merken wel dat sommige mensen graag vasthouden aan het idee van een voor-, hoofd- en nagerecht. Daarom geven we wel richtlijnen van hoeveel porties je het beste kunt bestellen per gang, maar dit staat de gast natuurlijk geheel vrij.” Op het menu vind je onder andere garnalenkroketjes, risotto, een mosselpannetje en hamburgertjes. Ook toetjes zijn er genoeg: carrotcake en cheesecake bijvoorbeeld. Jam!

Altijd eerste maand gratis

De eerste maand bij RestaurantKaart is altijd gratis. Zo kan jij op een wel heel gemakkelijke manier kennismaken met deze fijne app. En wie weet, geniet jij vanavond al samen met jouw tafelgenoot van 50% korting op het à la carte menu! Enthousiast geworden? Probeer hem hier uit!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door RestaurantKaart. Meer over RestaurantKaart ontdekken?

RestaurantKaart restaurants en horeca

Geopend09:00 - 18:00

Bekijk meer:restaurants en horeca