Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Restaurant de Poort is weer open en dit staat er op het nieuwe menu

Aangeboden door De Poort 5 juni 2020

Restaurant de Poort zit op een van de meest bijzondere locaties van Leiden: ín de Zijlpoort. Maar wat oud is, moet zo af en toe worden opgeknapt. En samen met de Zijlpoort, sloot het restaurant eind december de deuren voor een flinke opknapbeurt. Het restaurant is van binnen en buiten helemaal onder handen genomen. En dat niet alleen, ook het menu is helemaal vernieuwd. Wij gingen langs en vertellen je meer over deze ‘nieuwe’ hotspot.

De nieuwe menukaart staat vol met smakelijke hapjes van over de hele wereld. Het idee voor de kaart ontstond toen eigenaar Bob op het terras van de Poort zat. “Ik zag die groene, papegaai-achtige vogels overvliegen. En dacht aan hoe die halsbandparkieten samen uit een bakje eten en de hele wereld overvliegen om te eten: dát inspireerde ons menu.” De halsbandparkieten hebben zelfs een ere-plekje gekregen op de muur van het restaurant.

Op het menu

Het visrestaurant is dus no more. Maar niet getreurd, je vindt zeker nog visgerechtjes op de kaart. Verwacht bijzondere happen van over de hele wereld: varkenswangetjes met krabsalade, ceviche van schelvis, dry-aged entrecôte of inktvis in eigen inkt. Het concept? De gerechten zijn klein en perféct om te delen. Per persoon kies je drie (of meer) gerechten van de kaart. En dan is het (samen) smullen maar!

(Lees verder onder de foto’s)

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: Brasserie Groep
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

All day long

Goed nieuws: niet alleen voor diner kun je terecht bij de Poort! Het restaurant is open van ’s ochtends 10.00 uur tot ’s avonds laat. Zo kun je er je dag starten met een latte of espresso van de Modbar of één van de bijzondere smoothies (zei iemand daar Hawaiian Dream?!) of huisgemaakte ice-teas.

Het mega-terras

Schijnt de zon? Ook dan wil je hier aanschuiven. Bestel een lunch op het mega-terras aan de Oude Rijn en geniet van de langsvarende bootjes. Iets te lang blijven hangen na de lunch? Geen probleem, ruil de lunchkaart in voor de uitgebreide wijnkaart en bestel wat borrel bites om het feest compleet te maken. Tja, éigenlijk is het de hele dag heerlijk vertoeven bij de Poort.

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: Brasserie Groep
Beeld: Brasserie Groep


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Poort. Meer over De Poort ontdekken?

De Poort

restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Haven 100, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca