Foodporn: wij probeerden voor het eerst de BLACK. burger bij Bel Air Diner en dit vonden we ervan

Aangeboden door Bel Air Diner 18 januari 2019

Wat hebben wij toch een verschrikkelijk baantje. Echt, afschuwelijk. Zo werden wij deze week opgetrommeld om een nieuwe burger van de menukaart van Bel Air Diner te proberen. En niet zomaar eentje…

Aanschuiven maar

Als we binnenkomen bij Bel Air Diner komen we al snel helemaal in de sfeer. We lopen langs de jukeboxen en motorbikes en nemen plaats op één van de rode banken vlakbij Marilyn Monroe. Op de achtergrond klinkt wat lekkere muziek van Elvis en Sam Cooke. Gastvrouw Irina komt ons direct verwelkomen. Zij raadt ons wat voorgerechtjes aan. ”De nacho’s met pulled pork zijn héél lekker, die pulled pork maken we zelf. Eerst wordt het varkensprocueror gemarineerd met ons geheime recept en daarna gaat het wel zo’n tien uur de oven in. We hebben een keer een weddenschap gehouden met toeristen uit Texas. Wij zeiden dat onze pulled pork net zo lekker of zelfs beter zou smaken dan in Amerika, die weddenschap hebben we gewonnen!” Ook bestellen we een bordje chicken wings.

Milkshakes

Veel Amerikaanser wordt het niet, denken we. Maar dan spotten we de milkshake-kaart. Zullen we gaan voor een cocktail milkshake, bijvoorbeeld een klassieker met bourbon? Nee, dan komen er straks vast hele vreemde artikelen op indebuurt. We bestellen gouwe ouwe: aardbeien en vanille. Dat wordt smullen!

Even spieken op het menu | Beeld: indebuurt Leiden
Nacho's met pulled pork | Beeld: indebuurt Leiden
Hot wings | Beeld: indebuurt Leiden
Mmmmmilkshake | Beeld: indebuurt Leiden
Smullen! | Beeld: indebuurt Leiden

Ronde 1

Al snel arriveren de voorgerechtjes. Als we de hoeveelheid ervan zien, zijn we bang dat we de burger straks niet meer op kunnen. Maar dan denken we aan de theorie Joey Tribbiani uit Friends: net als bij fitness, moet je ook bij het eten eerst even stretchen. Het voorgerecht is onze warming-up. En een hele goede, want de nacho’s en wings smaken heerlijk. Zelfs redacteur Carin, die normaal niet zo’n pulled pork fan is, zwicht voor deze huisgemaakte specialiteit.

De burger

Dan het moment supreme: we mogen de burgers gaan proeven. Irina komt eerst nog even bij ons tafeltje om het één en ander uit te leggen. ”We hebben twee burgers voor jullie. De burgers zijn helemaal zwart gekleurd en je krijgt er zwarte handschoentjes bij om deze te eten. We hebben een variant met black angus vlees, maar we hebben ook een vegetarische optie gemaakt. Die bestaat uit een vegaburger met portobello’s in plaats van broodjes.” De burgers worden op tafel gezet. Wat een enorme units! We krijgen meteen zin om onze tanden erin te zetten. Maar eerst de handschoentjes aan natuurlijk.

BLACK. | Beeld: indebuurt Leiden
Vegaburger | Beeld: indebuurt Leiden
Handschoentjes aan! | Beeld: indebuurt Leiden
Jam! | Beeld: indebuurt Leiden

Smaakt het?

Naast dat deze burgers er natuurlijk ontzettend cool uitzien, smaken ze ook nog eens heerlijk. Chef Oleg komt ons nog even vertellen wat erop zit. ”Op de BLACK. burger zit 320 gram black angus vlees, onion rings, sla, tomaat, bacon en cheddarkaas. De vegaburger bestaat uit portobello’s, vegetarische hamburgers, aubergine, courgette, groene asperges, uien, sla en cheddarkaas. En saus natuurlijk!” En wat geeft deze burgers eigenlijk hun zwarte kleur? ”Ze komen van een speciale bakkerij, daar worden ze gekleurd met inktvisinkt. Maar dat proef je natuurlijk niet!”

Food and fun

Geheel in stijl worden de zwarte burgers geserveerd met zwarte handschoentjes. Dat maakt het dineren extra leuk. Irina: ”We wilden het eten van deze burger éxtra speciaal maken. Zwarten handschoenen passen leuk bij een zwarte burger, dachten we zo.” En het is nog handig ook. Want hoe lekker de burger ook is, eten zonder te knoeien gaat niet. Dankzij de handschoentjes blijven onze handen helemaal schoon, zodat wij tussendoor nog even wat leuke fotootjes kunnen maken. Top!

Lees ook:

Bel Air Diner

Irina en Oleg van Bel Air Diner: ‘Zelfs Amerikanen zijn onder de indruk’

Deze week in 'Ondernemer uitgelicht' gaan wij langs bij themarestaurant Bel Air Diner in Leiden. Dit...

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bel Air Diner Meer over Bel Air Diner ontdekken?

Bel Air Diner

restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 23:00

Noordeinde 49, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca