Foodies van Leiden opgelet! Moscow at Sea heeft een nieuwe kaart en wij probeerden hem uit

Aangeboden door Moscow at Sea 14 maart 2019

Het is zwaar en moeilijk werk, maar IEMAND moet het doen: restaurants testen. Wij van indebuurt hebben ons heldhaftig opgeofferd om het nieuwe menu van Moscow at Sea uit te proberen. Dat was een (smaak)ervaring die wij niet snel zullen vergeten!

Moscow at Sea

Als je in Leiden woont, dan ben je vast wel eens langs Moscow at Sea gefietst. Dit restaurant bevindt zich in een monumentaal pand aan de Breestraat. Als je er nog nooit geweest bent, is het hoog tijd om eens een kijkje binnen te nemen. Daar vindt je namelijk een prachtig restaurant, uitgebreide bar en ook nog een bovenverdieping waar je uitzicht hebt op de Breestraat en op de open keuken. Leuk! Er is ook nog iets anders kenmerkends aan dit restaurant: aan de achterkant loop je namelijk zo de kledingwinkel Moscow in. Grappig he?

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Proeverij

Wij voelen ons in dit restaurant meteen als een vis in het water en hoe toepasselijk: vis is de specialiteit hier. ”Maar we serveren daarnaast ook vlees en vegetarische gerechten,” vertelt onze vrolijke gastvrouw Jacky. Daarna legt ze ons uit de chefs een speciaal menu voor ons hebben bereid. Wij kunnen niet wachten, het water loopt ons al in de mond bij het zien van al dat lekkers op de kaart. Al snel verschijnt het voorgerecht op tafel: ‘de creatie van de chef’. Deze proeverij bestaat uit: sushi van tonijn, tataki, entrote, toast met paling en Granny Smith appel, huisgerookte zalm met saffraanmayonaise en bisque (soep) van kingcrab. Wij hebben drie woorden voor jullie: OM-NOM-NOM!

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Hoofdgerecht

Tussen het hoofdgerecht en het toetje door nemen wij even een kijkje in de open keuken, waar de koks Patrick en Rick druk aan het werk zijn. Leuk dat we gewoon met onze snufferds bovenop de kookkunsten kunnen staan. Terwijl Rick geconcentreerd bezig is met het opmaken van glaasjes, gaat Patrick aan de andere kant van de keuken een inktvis te lijf. We kunnen het bijna een dinershow noemen! Even later krijgen wij ons eigen hoofdgerecht voorgeschoteld. Geen inktvis maar een pokébowl met wakamé en tonijn, en een spicy cheeseburger. Eerlijk zullen we alles delen, daarom proeven we alletwee van beide gerechten. En dat is smullen! Hier kunnen onze broodjes brie uit de kantine lang niet tegen op, kunnen we je vertellen.

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Toetje

Er zijn momenten in het leven, dat alle mooie dingen uit de wereld ineens samen komen. Soms gebeurt dat op een bord. Liefdesliedjes als Toen ik je zag van Hero en The way you look tonight van Sinatra gingen door onze hoofden toen het toetje werd opgediend. Perfectie bestaat wel, en we vonden het in deze brownie. Een brownie van chocolade en Oreokoekjes, een saus van witte chocolade en een topping van rode vruchten. We kunnen dit toetje wel voor jullie beschrijven, maar we weten niet precies hoe. Beter is het om deze gewoon zelf te proberen. Geloof ons, je krijgt geen spijt. Deze brownie is elke calorie driedubbel waard!

beeld: indebuurt Leiden

Conclusie

Hoe hebben wij het nieuwe menu van Moscow at Sea ervaren? Laten we het zo zeggen: de lunches die wij voorlopig op de planning hebben staan, zullen behoorlijk tegenvallen. Onze lovers mogen met ontbijtjes op bed komen, maar zolang er geen Oreobrownie bij zit, zullen we deze maar semi-tevreden in ontvangst nemen. No offense, maar tegen een lunch als deze is moeilijk op te boksen. En als je ons niet gelooft, dan moet je zelf maar even een bezoekje wagen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Moscow at Sea. Meer over Moscow at Sea ontdekken?

Moscow at Sea restaurants en horeca

Nu gesloten17:00 - 23:00

Breestraat 66, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca