Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een hapje hier, een hapje daar! 7 x deze restaurants in Leiden doen aan shared dining

Door Lotte van den Elsen 2 juli 2019

Krijg jij altijd ruzie met je tafelgenoten omdat je hapjes van anderen probeert te bietsen? Kun je nooit kiezen wat je wilt eten omdat alles er zo lekker uitziet? Dan is shared dining de uitvinding voor jou! Met je tafel bestel je meerdere verschillende gerechtjes die je vervolgens met zijn allen deelt. Bij deze zeven restaurants in Leiden kun je aanschuiven!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Aan de Rijn

Bij Aan de Rijn kun je kiezen uit verschillende warme en koude voor- en hoofdgerechtjes. Per persoon wordt een hoeveelheid van twee gerechtjes aanbevolen, maar natuurlijk mag je dit zelf bepalen. Op de kaart vind je van alles, bijvoorbeeld garnalenkroketjes, gevulde paprika en lamskoteletjes.


Meer over Aan de Rijn ontdekken?

Aan de Rijn cafés

Gesloten11:00 - 22:00

Nieuwe Rijn 37, Leiden

Bekijk meer:cafés

De la Soul

De la Soul staat bekend om zijn soulfood: voedsel voor de ziel. De keuken heeft Amerikaanse en Creoolse invloeden. Een blik op de kaart: Creole Jambalaya, Mac ’n Cheese, Southern Shrimp Curry. Jam! De gerechten zijn qua grootte vergelijkbaar met een groot voorgerecht, je kunt dus meerdere verschillende gerechten bestellen en het wordt aangemoedigd om de gerechten onderling te delen.


Meer over De la Soul ontdekken?

De la Soul restaurants en horeca

Geopend12:00 - 00:00

Morsstraat 60, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Dende

Bij restaurant Dende kun je verschillende gerechten (‘plankjes’) bestellen, om samen te delen. Bijvoorbeeld eendenborstfilet met chimichurri, bloemkoolsalade of boeuf bourguignon. Er zijn hoofdgerecht plankjes, voorgerecht plankjes en dessert plankjes.


Meer over Dende ontdekken?

Dende restaurants en horeca

Geopend09:00 - 00:00

Nieuwe Rijn 5, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Kitch&

Ook bij Kitch& kun je eten volgens het shared dining concept. Er staan zowel vegetarische, vlees- als visgerechten op het menu. Wij spotten onder andere parmaham, aubergine met geitenroomkaas of gekonfijte zalmfilet op het menu. Kun je zelf niet kiezen? Dan kun je ook gaan voor de Keuze van de Chef: drie gangen in negen kleine gerechtjes om te delen en een dessert.


Meer over Rembrandt Roast ontdekken?

Rembrandt Roast restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 21:30

Rembrandtstraat 2, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Bar Lokaal

Samen eten staat ook centraal bij Bar Lokaal. (Het rijmt, dus het is waar.) Bar Lokaal maakt zelfs geen onderscheid tussen voorgerechten en hoofdgerechten en dient alle bestelde gerechten geleidelijk op. Het restaurant adviseert om twee of drie gerechtjes per persoon te bestellen, als je een volledige maaltijd wilt eten. Wat eet je dan zoal? Op de kaart spotten wij bijvoorbeeld burrata met gebrande bloemkool, lavendel en basilicumolie, chorizo iberico en huisgemaakt yoghurt flatbread. Weer eens wat anders dan je steak en frietjes!


Meer over Bar Lokaal ontdekken?

Bar Lokaal restaurants en horeca

Geopend08:00 - 02:00

Hartesteeeg 13, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Aperitivo

Jij dacht dat Italianen niet aan eten delen deden? Nee hoor, dat is alleen Joey Tribbiani maar. Shared dineren in de Italiaanse stijl kan bij Restaurant Aperitivo in de Breestraat. Kies van de kaart vijf gerechtjes en betaal hiervoor €19.50 euro. In het weekend is de prijs €24,50. Op de kaart staan vegetarische gerechtjes, opties met vlees en vis en ook pasta’s en pizza’s.


Meer over Restaurant Aperitivo ontdekken?

Restaurant Aperitivo restaurants en horeca

Gesloten16:00 - 21:30

Breestraat 49, LEIDEN

Bekijk meer:restaurants en horeca

Alexander

Niet alleen de Italiaanse keuken heeft een shared dining concept, ook de Chinese keuken kun je op deze manier ervaren. Namelijk bij restaurant Alexander. Erg leuk: je krijgt roterend plateau op tafel, waarop allerlei lekkere gerechten staan. Je mag onbeperkt kiezen uit verschillende authentieke Chinese gerechten en dim sum. Prijzen voor zo’n diner gaan vanaf €26,50 en je kunt dit vanaf vier personen reserveren.


Meer over Restaurant Alexander Leiden ontdekken?

Restaurant Alexander Leiden chinese restaurants

Gesloten12:00 - 10:00

Alexandrine Tinneplein 96-108, Leiden

Bekijk meer:chinese restaurants

Lees ook:

Pakhuis

Ken jij ze allemaal? 6 x verborgen restaurants in Leiden

Restaurants, je hebt ze in Leiden in alle soorten en maten. Er zijn de nieuwe, hippe restaurants, de...

Aanvallen maar! 5 x all you can eat in Leiden

Uit eten gaan: kun je er (letterlijk) geen genoeg van krijgen? Speciaal voor alle Leidse lekkerbekke...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken