Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je proeven! Deze Leidse hapjes en drankjes koop je bij PLUS Lammenschans

Aangeboden door PLUS Lammenschans 25 mei 2020

Bij PLUS Lammenschans staan naast de normale supermarktproducten ook veel streekproducten in de schappen. Gemaakt, gebrouwen en geleverd door ondernemers uit Leiden en omstreken. Benieuwd welke producten dat zijn? Supermarktondernemer Pieter Hooijschuur vertelt het je.

Uniek bij PLUS Lammenschans zijn leveranciers als Goeie Mie Gin, Leidsch bier, Brouwerij Pronck, Bakkerij Ammerlaan, kaasboerderij De Sophiahoeve, Slagerij van der Zon of de Cold Drip Coffee van koffiebrouwers Batavia. Het voordeel van lokaal? Je steunt de ondernemers bij je om de hoek én je weet waar al dat lekkers vandaan komt.

(Lees verder onder de foto’s)

Worst van Slagerij van der Zon (Beeld: PLUS Lammenschans)
Batavia Cold Drip Coffee (Beeld: PLUS Lammenschans)
Bier van lokale brouwerijen (Beeld: PLUS Lammenschans)
Brood van Bakker Ammerlaan (Beeld: PLUS Lammenschans)
Dip van De Gelaarsde Kat uit Alphen aan de Rijn (Beeld: PLUS Lammenschans)
Streekkazen (Beeld: PLUS Lammenschans)
Leidse kaas (Beeld: PLUS Lammenschans)

Streekkazen

Vanaf de opening in november 2019 is PLUS Lammenschans direct gestart met de verkoop van streekproducten. Bijvoorbeeld de échte Leidse komijnekaas: “We hebben verschillende boeren opgebeld en uiteindelijk werken we nu samen met boer Theo, van de Sophiahoeve. Hij was zelf enorm enthousiast en levert ons de overheerlijke ‘BoerenLeidse’ kaas. En binnenkort krijgen we van Boer Theo ook Warmerdammer 30+ kaas.”

Lokale bakkerij

Pieter tijdens de opening in november 2019 (Beeld: PLUS Lammenschans)

Naast boer Theo heeft Pieter ook sinds de opening van de Leidse PLUS al contact met Bakker Ammerlaan: een streekbakkerij uit Sassenheim die ambachtelijk brood levert. “Ons eigen brood is al heerlijk, maar het brood van Mitchel Ammerlaan en zijn familie is echt fantastisch! Daarnaast verkopen we tijdens de feestdagen hun kerst- en paasstollen, oliebollen, oranje tompouces en ander lekkers.”

Leidsch bier

In de winkel koop je ook Leidsch bier van de Leidse bierbrouwer JW Fukkink. Pieter: “In mijn ogen is hij een échte bekende Leidenaar. Voor de opening van de supermarkt waren we al bij JW voor een proeverij. Omdat JW met zóveel passie over zijn bier en het brouwproces kan vertellen, zijn we veel langer gebleven dan we hadden verwacht. Zijn bier staat als sinds de opening in het schap en binnenkort krijgen we twee extra smaken binnen.”

Cold Drip Coffee

Een tijdje terug is Pieter in contact gekomen met de lokale koffiebrouwerij Batavia: “Ik vind koffie zelf écht verschrikkelijk, maar na het verhaal van Jits Krol was ik toch wel nieuwsgierig geworden. Ik ben bij de brouwerij langsgegaan en heb de drie smaken uitgeprobeerd (España, Yirgacheffe en Arabica). En tot mijn verbazing vond ik deze koude koffies echt superlekker.”

“Jits Krol en zijn collega’s zijn net als ik jonge ondernemers. Ze zijn Batavia gestart na hun reis door Azië, waarbij ze inspiratie opdeden. Het drankje is nog niet zo bekend in Nederland, maar eenmaal geprobeerd ben je fan!”

Elkaar beter maken

Over de samenwerking met lokale leveranciers vertelt Pieter: “Behalve dat het gewoon supergaaf is, kun je er samen voor zorgen dat je de bekendheid van streekproducten vergroot. Het mooie aan deze samenwerkingen is dat je door de korte lijnen snel kunt schakelen. Maar het allerbelangrijkste is dat je elkaar helpt met het groeien van andermans bedrijf.”

Thuis streekproducten laten bezorgen

Wil je liever niet naar de fysieke supermarkt? Dan kun je de lokale producten bij je thuis laten bezorgen. Pieter: “Helaas is het nog niet mogelijk om lokale producten in te voeren op onze bestelsite plus.nl. Het bestellen van die producten doe je voorlopig nog door bij ‘de opmerkingen’ van jouw bestelling te vermelden welke streekproducten je graag wilt bestellen.” En dan gaat dat lekker lokale brood van Ammerlaan of die heerlijke Leidse kaas gewoon mee met de PLUS-bus.Deze bijdrage wordt je aangeboden door PLUS Lammenschans. Meer over PLUS Lammenschans ontdekken?

PLUS Lammenschans

supermarkten

Geopend08:00 - 22:00

Betaplein 22, Leiden

Bekijk meer:supermarkten