Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De stemmen zijn geteld: hier in Leiden haal of bestel je volgens jullie de lekkerste lunch

Door Lidwien Arndt 22 oktober 2020

De horeca is de komende weken gesloten, maar afhalen en bezorgen mag nog wel! Daarom maakten we al een lijstje met restaurants waar je een overheerlijk diner kunt bestellen, maar er is ook nog zoiets als lunchtijd. En nu we allemaal weer massaal thuiswerken, zijn we die standaard bammetjes natuurlijk binnen no time zat. Daarom vroegen we jullie: waar in Leiden halen jullie het liefst een broodje, salade of andere lekkere lunch? De 11 meest genoemde zaken vind je in dit lijstje.

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Midi Marché

Met stip op één: Midi Marché. Dit zaakje aan het Gangetje werd door velen van jullie genoemd als beste plek om je lunch te halen. ‘Smaken die je nergens anders ervaart’, reageert een lezer op instagram. En volgens Marcella is het broodje met kippendijen ‘de Sahara’ echt to die for! Zelf proberen? Je kunt je Midi-lunch afhalen maar ook laten bezorgen via Thuisbezorgd.


Meer over Midi Marché ontdekken?

Midi Marché restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 19:30

Gangetje 10, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Leidsch Beleg

We hebben gehoord dat het ‘broodje brak’ echt een legendary is hier. En volgens Sophie is er ook genoeg keuze voor vegetariërs. Al deze lof bezorgde Leidsch Beleg een tweede plek in deze lijst. Broodjes bestellen? Dat doe je via de website van Leidsch Beleg.


Meer over Leidsch Beleg ontdekken?

Leidsch Beleg lunch

Gesloten10:00 - 17:30

Turfmarkt 12, Leiden

Bekijk meer:lunch

Burgerzaken

Op nummertje drie: Burgerzaken. Het restaurant aan de Breestraat maakt heerlijke, creatieve broodjes volgens Julia. En Cas weet ons te vertellen dat Burgerzaken altijd kwaliteit levert. Salades, broodjes, burgers: je kunt het hier allemaal bestellen. Hoe? Via de website natuurlijk!


Meer over BurgerZaken ontdekken?

BurgerZaken koffiebars

Geopend11:00 - 00:00

Breestraat 123 , Leiden

Bekijk meer:koffiebars

Soups & Salads

Van broodjes en burgers naar soepen en salades. Bij Soups en Salads halen jullie namelijk ook graag je lunch. Voor de poké-fans: bij dit zaakje aan de Lange Mare kun je ook poké bowls bestellen. Bekijk online het menu en de bezorgopties. 


Meer over Soups & Salads ontdekken?

Soups & Salads juice bars

Gesloten11:00 - 20:00

Lange Mare 116, Leiden

Bekijk meer:juice bars

Vinteage

In de prachtige locatie van Vinteage kunnen we voorlopig dus even niet plaatsnemen, maar goed nieuws: de lunch hoeven we niet te missen. Art is in ieder geval fan: “Daar eet je je vingers haast bij op”, is zijn reactie. De Stay Home Lunchbox bestellen? Kijk hier wat er in zit en hoe je de box bestelt.


Meer over Vinteage  ontdekken?

Vinteage  lunch

Gesloten09:00 - 18:00

Breestraat 117, Leiden

Bekijk meer:lunch

Engelenbak

Ook bij dit zaakje aan de Lange Mare halen jullie graag je lunch. Op het menu spotten we rijkelijk belegde clubsandwiches, maar ook salades. Bestellen? Dat doe je via de website van de Engelenbak!


Meer over De Engelenbak ontdekken?

De Engelenbak restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Lange Mare 38, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

BetterBagels

Deze ronde broodjes zijn natuurlijk de perfecte lunch en bij BetterBagels is de keuze in bagels echt reuze. Better Bagels bezorgt de lunch ook via Deliveroo. Kom je liever je bagel halen tijdens je lunchwandeling? Dan kun je ook alvast je bestelling plaatsen zodat het al klaarstaat op het juiste moment. Handig! Voor meer informatie check je de website van BetterBagels.


Meer over BetterBagels ontdekken?

BetterBagels bakkers

Gesloten09:00 - 17:00

Lange Mare 96, Leiden

Bekijk meer:bakkers

Bijdebroodjes.nl

Bijdebroodjes werd ook meerdere keren genoemd in de reacties. Op het menu zien we klassiekers (broodje gezond), maar ook warme broodjes en wraps. Voor ieder wat wils dus! Je bestelt de broodjes via de website.

Bar Lokaal

Ook het eten van Bar Lokaal hoeven we niet te missen de komende weken. En daar zijn jullie blij mee, zo bleek uit de reacties. Op het menu staan onder andere broodjes pulled chicken en avocado toast, maar er is nog veel meer lekkers om uit te kiezen. Bekijk het menu vast online en wandel tijdens de lunch langs het zaakje aan de Nieuwstraat.


Meer over Bar Lokaal ontdekken?

Bar Lokaal restaurants en horeca

Geopend08:00 - 02:00

Hartesteeg 13, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

LAB071

Salades, soepen, wraps: de lunchkaart van LAB071 is uitgebreid. Werk of woon je in het centrum, dan is een ommetje naar dit restaurant misschien wat ver. Maar niet getreurd: LAB071 komt je lunch gewoon brengen. Bekijk hier het menu en de bezorgopties.


Meer over Lab071 ontdekken?

Lab071 restaurants en horeca

Geopend10:00 - 22:00

poelweteringpad 5, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Drs A.

Midden in de Breestraat staat regelmatig een lange rij rond lunchtijd. Die rij eindigt bij de balie van Drs. A. Ook deze broodjeszaak werd meerdere keren genoemd als ‘beste lunchplek’. Wist je dat Drs. A. de broodjes ook bezorgt? Kijk op de website voor alle informatie en het menu.


Meer over Drs A Belegde Broodjes ontdekken?

Drs A Belegde Broodjes lunch

Vandaag gesloten

Breestraat 67, Leiden

Bekijk meer:lunch

Eervolle vermeldingen

Deze zaken hebben de lijst nét niet gehaald: Barista Café, Sophie at Home, Happy Tosti, Rithymna, Jimmie’s Lunch en BFF.

Lees ook:

Nieuwe Rijn Leiden Sleutelstad

In eten: bij deze Leidse horecazaken kun je eten bestellen of afhalen tijdens de gedeeltelijke lockdown

Uit eten bij je favoriete restaurant of een borrel bij het café om de hoek zit er voorlopig (weer) n...

De stemmen zijn geteld: hier in Leiden haal je volgens jullie de lekkerste koffie to go

We kunnen (nog) even niet genieten van een kop koffie op het terras of in onze favoriete koffiezaak....

 

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken