Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Carolien (55) verkoopt bonbons, Leidse thee en meer: ‘Ik stuur ook leuke pakketjes op’

Aangeboden door Chocolaterie Leonidas 21 oktober 2020

Als je door de Maarsmansteeg wandelt, kom je ter hoogte van de Kapelstraat langs de Chocolaterie Leonidas. Deze winkel staat vol met alles waar je op een herfstige dag trek in hebt. “Bijna het volledige assortiment van Leonidas verkopen we hier en alle taarten van Maison Kelder uit Den Haag.” En heb je wel eens Leidse thee geproefd?

Ja, je hoort het goed. Ze verkopen niet alleen de beroemde hazelnoottaarten van Maison Kelder, maar ook de harde mokkataarten én de Bossche bollen. “Deze heerlijke gebakjes worden dagelijks vers geleverd”, vertelt Carolien, de manager van de chocoladewinkel. “Verder is ook de rest van het assortiment van Maison Kelder bij ons te bestellen. Daar hoef je dan maar een dag op te wachten.”

(Lees verder onder de foto’s)

Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Kwaliteit en smaak

Carolien is zelf ook dol op de bonbons, dat komt volgens haar door de kwaliteit en smaak: “Leonidas gebruikt honderd procent pure cacaoboter voor de omhulling van de bonbons samen met de allerbeste chocolade. De bonbons worden gevuld met hazelnoten uit Turkije, morello-kersen uit de Franse Périgord, amandelen uit Italië en walnoten uit Grenoble.”

Leidse thee

Voor allerlei heerlijke theesoorten ga je óók naar Leonidas. “We verkopen zelfs Leidse gearomatiseerde thee. De smaak is speciaal voor ons samengesteld en is dus alleen bij ons te koop”, vertelt Loes, de eigenaresse van Leonidas in Leiden en Delft. “De thee ruikt ook zo lekker.”

(Lees verder onder de foto’s)

Leidse thee (Beeld: indebuurt Leiden)
Eigenaresse Loes (Beeld: indebuurt Leiden)

Beroemde bonbon

Leonidas is beroemd geworden door de Manon Café bonbon: dit is een bonbon met witte chocolade, praliné en koffieroombotercrème. Carolien: “De Manon is zó bijzonder van smaak dat de bonbon al bekend is sinds de jaren 50 en dat er mensen speciaal voor naar de winkel komen.”

Cadeaus voor bij je thuis

In verband met het coronavirus verkoopt Carolien ook verwenpakketjes voor in de brievenbus. “Wij maken superleuke pakketten in allerlei aantallen van één of drie bonbons tot grote cadeaupakketten van 750 gram tot een kilo.” Loes vult aan: “Als presentje voor de thuiswerkers is het natuurlijk handig dat wij dozen met verrukkelijke bonbons opsturen. Bedrijven hoeven dan alleen een adressenbestand naar mij te mailen en ik zorg ervoor dat de pakketten bezorgd worden. Je betaalt maar € 5,- verzendkosten per pakket extra en in ruil daarvoor neem ik ook nog al het inpak- en verzendwerk uit handen.”

Ook zo’n trek gekregen in al deze heerlijkheden? Dan kan je langs gaan in de Maarsmansteeg, maar je kunt het ook bestellen via de onderstaande oranje knop.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chocolaterie Leonidas. Meer over Chocolaterie Leonidas ontdekken?

Chocolaterie Leonidas

Gesloten09:30 - 18:00

Maarsmansteeg 6, Leiden