Bierliefhebbers opgelet! Deze leuke proeverijen kun je doen bij Belgisch Biercafé Olivier

Aangeboden door Belgisch Biercafé Olivier 15 november 2018

Houd jij wel van een biertje? Dan hebben wij een leuke activiteit voor je gevonden: een bierproeverij! Lekker en héél educatief, dus het is nog verantwoord ook. Deze drie leuke proeverijen kun je doen bij Belgisch Biercafé Olivier. 

Proeverijen bij Olivier

Als je het woord bier zegt, dan denk je natuurlijk meteen aan Olivier. In dit Belgisch biercafé aan de Hooigracht worden heeeeel veel verschillende soorten bier geserveerd. Je kunt hier dus ook verschillende proeverijen doen. Tijdens deze proeverijen worden er zes bieren geproefd. Deze bieren geven een goed beeld van het bierlandschap. Voor het proeven wordt er uitleg gegeven over de geschiedenis, de ingrediënten en de bereiding van het bier. Na het proeven wordt elk biertje toegelicht. Een proeverij duurt ongeveer twee uur en je krijgt er ook borrelhapjes bij. Je kunt telefonisch of per email een proeverij reserveren.

De Olivier Proeverij

Eén proeverij die je kunt doen is de Olivier Proeverij. Deze proeverij is geschikt voor 6 tot 15 personen. De bieren die geproefd gaan worden zijn: Boon Kriek, Duchesse de Bourgogne, Barbar Blond, Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak en Rochefort 10. De kosten voor deze proeverij zijn eenmalig €45,- plus €17,50 per persoon.

De Borrel proeverij

Wil je deze biertjes ook proeven, maar in een informelere setting? Kies dan voor de Borrel proeverij. Deze is geschikt voor 6 tot 20 personen. De bieren worden beknopt toegelicht en verder kun je gewoon gezellig borrelen. De kosten voor de Borrel proeverij zijn €17,50 per persoon.

De Trappisten proeverij

Ben jij een liefhebber van Trappistenbier? Dan is deze proeverij jou op het lijf geschreven! Voor de mensen die het niet weten: een trappist is een bier dat is gebrouwen door monniken van de orde der cisterciënzers, het is dus een verwijzing naar de herkomst. Tijdens deze proeverij mag je zes verschillende soorten Trappisten proeven, namelijk: Achel Blond, Orval, Chimay Tripel, Westmalle Dubbel, Rochefort 10 en Chimay Blauw. De kosten zijn €45,- eenmalig plus €19,50 per persoon.

Diner erbij

Honger gekregen van al die vergaarde kennis? Dan kun je ook meteen aanschuiven om een hapje te eten. Voor groepen biedt Belgisch Biercafé Olivier een driegangenmenu aan voor €31,50. Als je een besloten borrel of etentje hebt, kun je trouwens ook de nieuwe kelder van Belgisch Biercafé Olivier afhuren.

Bier en spijs

Heb je nu flink de smaak te pakken gekregen? Dan heeft Belgisch Biercafé ook nog een leuk artikel geschreven over het combineren van bier en spijs. Over de combinatie tussen eten en wijn is veel bekend, maar ook bier is perfect te combineren met verschillende soorten eten. Bijvoorbeeld kaas en chocola. Hier lees je er meer over. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Belgisch Biercafé Olivier. Meer over Belgisch Biercafé Olivier ontdekken?

Belgisch Biercafé Olivier cafés

Nu gesloten12:00 - 00:00

Hooigracht 23, Leiden

Bekijk meer:cafés

Lees ook deze artikelen:

jacob olivier leiden

Jacob van Belgisch Biercafé Olivier: ‘Praten over bier, dat is toch heerlijk’

Deze week in 'Ondernemer Uitgelicht', zitten we aan de bar bij Olivier aan de Hooigracht. Daar verte...
Belgisch Biercafé Oliviers

Cool! Belgisch Biercafé Olivier heeft een nieuwe kelder en zo ziet het eruit

Belgisch Biercafé Olivier: je hebt er vast wel eens een biertje gedronken of een hapje gegeten. Miss...
Brasserie de Poort

6 x uit eten in een historisch pand in Leiden

Leiden ademt geschiedenis, dat weet iedereen. Maar wat extra speciaal is: je kunt hier op de meest b...