7 x goede restaurants voor een eerste date in Leiden

Door Lotte van den Elsen 11 december 2018

Yes! Je hebt eindelijk een date gescoord met die superleuke jongen/meid. Maar nu sta je meteen voor een dilemma: waar ga je naartoe? Wij zetten zeven leuke locaties voor een dinnerdate in Leiden op een rij. 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Porto Pino

porto pino
Beeld: Porto Pino

Als je denkt aan dineren in Leiden, is Porto Pino misschien niet de eerste naam die in je opkomt. Dit kleine restaurantje zit namelijk een beetje verstopt, net aan het randje van het centrum. Je vindt Porto Pino in de oude Haven. Een superleuk plekje dus, want de Haven is echt een plaatje en ’s avonds met de lichtjes aan het water is het helemaal idyllisch. Ook leuk voor op een date: bij de Italiaan Porto Pino eet je een verrassingsmenu. Het aantal gangen kun je zelf kiezen en voor de rest word je verrast door de chef. Het restaurant werkt met een ‘shared dining’ concept, je krijgt dus verschillende hapjes die je samen kunt delen. Romanza!


Meer over Porto Pino Da Gianni ontdekken?

Porto Pino Da Gianni italiaanse restaurants

Nu open18:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Haven 40 , Leiden

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Twelve

Restaurant Twelve Leiden
Beeld: Restaurant Twelve Leiden

Wil je er een chique avondje van maken? Ga dan naar restaurant Twelve, vlakbij het station. Je dineert hier op de twaalfde verdieping en hebt een prachtig panorama uitzicht over de stad. Het restaurant heeft een luxe, klassieke uitstraling. De prijzen vallen echter heel erg mee, een hoofdgerecht kost ongeveer €17 tot €20.


Meer over Restaurant Twelve ontdekken?

Restaurant Twelve restaurants en horeca

Nu open11:00 - 01:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Bargelaan 180, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Belgisch Biercafé Oliver

Beeld: indebuurt Leiden

Ga je voor een meer casual sfeer? Dan kun je bij Belgisch Biercafé Olivier ook heel goed terecht voor een eerste date. Je hebt hier veel hoekjes waar je je een beetje af kunt zonderen. Verder zit je in een sfeervol gebouw en een grote plus: je kunt na het eten lekker blijven borrelen en speciaalbiertjes drinken. Op de menukaart vind je vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Tippie: je kunt hier bijna het hele jaar door mosselen eten, voor de liefhebbers!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Belgisch Biercafé Olivier Meer over Belgisch Biercafé Olivier ontdekken?

Belgisch Biercafé Olivier cafés

Nu open12:00 - 02:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Hooigracht 23, Leiden

Bekijk meer:cafés

Lot en de Walvis

Beeld: Lot en de Walvis

Nog zo’n mooie plek aan de haven. Houd je van hip, zowel qua aankleding als qua eten? Dan is dit een leuk plekje voor jou. Lot en de Walvis heeft een gezellig en trendy interieur en op de kaart vind je allerlei bijzondere creaties. Fijn: vegetariërs hebben hier ook meer dan genoeg keuze. Na het eten kunnen jij en je date even buiten op het terras aan het water zit, lekker knus bij het vuur.


Meer over Lot & de Walvis ontdekken?

Lot & de Walvis lunch

Nu open09:00 - 02:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Haven 1, Leiden

Bekijk meer:lunch

Waag

Waag borrelen
Beeld: Waag

Een mooi historisch plekje voor een eerste date is restaurant Waag. Een mooie locatie, in het hartje van Leiden en aan de gracht. Kun je je date mooi vertellen over de historie van dit gebouw: Waag was vroeger de stadswaag, hier werden producten gewogen en op kwaliteit gecontroleerd. Staat garant voor een kwalitatief goede date, dus. Na het eten kun je hier ook nog prima even borrelen, eventueel buiten aan een sta-tafel. Qua eten kun je hier van alles krijgen, veel gerechten van de grill maar ook bijvoorbeeld salades. Een hoofdgerecht kost tussen de €15 en €22.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Waag Meer over Waag ontdekken?

Waag restaurants en horeca

Nu open10:00 - 00:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Aalmarkt 21, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

De Koekop

koekop tafel
Beeld: indebuurt Leiden

In de categorie a night to remember. ”Weet je nog schatje, toen we onze eerste date hadden onder de koe?” Ja, je kunt je ogen uitkijken hier. Dit restaurant heeft namelijk een koe aan het plafond hangen. Wij vinden dit best wel fantastisch, want zeg nou zelf: hoe vaak in je leven krijg je nu de kans om onder een koe te dineren? Niet vaak, zeggen wij. Wijnliefhebbers zitten hier ook goed, in dit restaurant weten ze veel van vino. Qua eten is dit restaurant wat chiquer, er staan allerlei culinaire dingen op de kaart. Je kunt kiezen voor een drie, vijf of zeven gangen diner exclusief of inclusief wijn. Een driegangenmenu zonder wijnarrangement kost €37,-


Meer over De Koekop ontdekken?

De Koekop restaurants en horeca

Nu open18:00 - 00:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Lange Mare 60, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Delphi

Griek Delphi Leiden
Beeld: indebuurt Leiden

Houd je het allemaal liever wat losser (of wat goedkoper), dan hebben wij nog een ander leuk tippie: Grieks restaurant Delphi. Als je dit restaurant binnenloopt, waan je je meteen in Griekenland. Het interieur is volgebouwd met Griekse souvenirs, decoraties en foto’s. Aan het plafond en op de muren hangt bovendien heel veel klimop, waardoor het met een beetje fantasie lijkt alsof je in een tuin dineert. Goed om te weten: in dit restaurant is het meestal supervol, voor een lang, serieus gesprek is dit dus misschien niet de beste plek. Maar voor een gezellige avond met een exotisch tintje, is dit restaurant echt top. Wel even opletten: je kunt hier niet pinnen. Cash mee dus!


Meer over Delphi ontdekken?

Delphi griekse restaurants

Nu open16:30 - 22:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Nieuwe Rijn 52, Leiden

Bekijk meer:griekse restaurants

Lees ook:

5 x superongemakkelijke date-verhalen van Leidenaren

Als je wel eens naar het programma First Dates hebt gekeken, dan weet je hoe ongemakkelijk een eerst...

Deze dingen moet je weten als je een Leidenaar wilt daten

So you wanna date a Leienaar? Dan mag je je wel even goed voorbereiden. Wij maakten een handig lijst...
Sjors en jimmy

Het houdt niet op: wéér een Leidenaar bij First Dates

Potjandorie nog aan toe. Wij hebben dit seizoen van het tv-programma First Dates al drie Leidenaren ...

 

 

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶