Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cheers! 5 x dit is waarom wij graag borrelen bij Waag

Aangeboden door Waag 6 juli 2018

Of je nu proost met collega’s op de vrijdagmiddag of met je vriendengroep een avondje doorzakt: borrelen doen we allemaal graag! Waag, aan de Aalmarkt, is een perfecte plek om een borrelavondje te organiseren. Wij zetten op een rijtje waarom wij hier zo graag drankjes doen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Het terras is super

waag terras
Beeld: Waag

Waag ligt aan de Aalmarkt, hartje Leiden dus. Extra fijn is dat Waag een terras heeft aan het water. Of je nu lekker mensen wilt kijken, of juist een rustig plekje zoekt om bij te praten, het kan hier allemaal. Naast het terras kun je ook nog (half)overdekt buiten zitten. Handig als we last hebben van een zomerbuitje.

Je kunt er Gin Tonics drinken

Waag gin
Beeld: Waag

Wij zijn – wie niet? – best wel fan van Gin Tonics. In Waag kun je zeven soort Gin Tonics bestellen en bij deze varianten kun je ook nog kiezen uit drie verschillende soorten tonic. Waag’s eigen favoriet is de Sylvius Gin Tonic met appel. Bij dit drankje hoort een goed verhaal, deze is namelijk vernoemd naar dokter Franciscus Sylvius. Deze Leidenaar was – zo gaat het verhaal – de eerste die ooit jenever stookte.

De snacks zijn awesome

Bij een lekker drankje hoort natuurlijk ook wel een goede snack. Wij hebben zelf wel een favoriet: nacho’s! Je krijgt ze in een grote schaal met onder andere gesmolten kaas, guacamole en pepertjes. Jam! Maar natuurlijk kun je ook gewoon een lekker bittergarnituurtje, olijfjes of blokjes kaas bestellen.

Dineren bij Waag? Dat kan natuurlijk ook! Wij gingen langs bij kok Dennis om meer te weten over hun nieuwe menukaart:

pavlova

Jam! Waag heeft een nieuwe menukaart en wij gingen langs

Sinds dit voorjaar heeft restaurant Waag een nieuwe kaart. Daar wilden wij natuurlijk wel meer van w...

Je borrelt in de oude stadswaag

Waag borrelen
Beeld: Waag

Naast het lekkere eten en drinken moeten we natuurlijk ook even stilstaan bij de ambiance. Want je zit bij Waag niet zomaar ergens: nee, je zit in een monumentaal pand. Dit pand aan de Aalmarkt was vroeger de stadswaag, hier werden producten gewogen en gecontroleerd op kwaliteit. Sinds 2011 zit hier dus restaurant Waag en kun je hier gezellig ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Wist je trouwens dat er boven het restaurant ook een (vergader)zaal is?

Waag organiseert leuke events

waag een borrel
Beeld: Waag

Wij worden ook erg blij van de events die Waag organiseert. Zo kun je hier elke laatste zondag van de maand genieten van livemuziek. Daarnaast kun je elke zaterdag naar Waag een borrel. De tafels gaan dan aan de kant en een dj zorgt voor soulfull house, funk en discomuziek. De borrel start om 22.00 uur en gaat door tot in de late uurtjes. De ideale gelegenheid om te dansen, te proosten en nieuwe Leidenaren te leren kennen.


Meer over Waag ontdekken?

Waag restaurants en horeca

Gesloten10:00 - 00:00

Aalmarkt 21, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶