Wist jij dit? Je kunt in Leiden lid worden van spellenverenigingen

Door Carin van der Meij 17 maart 2018

Ben jij ook zo gek op spelletjes? Wij hebben twee Leidse spellenverenigingen gevonden waar je lid van kunt worden. Een studentenspellenvereniging en een spelgroep. 

Studentenspellenvereniging Het Duivelsei

Leiden staat bekend om zijn studentenverenigingen, maar wist je ook dat Leiden een studentenspellenvereniging heeft? Het Duivelsei bestaat sinds 1994 en is oorspronkelijk opgericht door vijf vrienden die een passie hadden voor kaart- en bordspellen. Inmiddels hebben zij meer dan 400 leden. Elke HBO- of WO-student in Leiden kan voor €35,- per jaar lid worden. De standaard evenementen zijn één per week een spelavond en één keer per maand een speldag. Je kunt daarnaast dus nog prima lid zijn van een andere studentenvereniging. Daarnaast worden er nog andere activiteiten georganiseerd zoals spelweekenden. En je hoeft niet bang te zijn dat je elke week dezelfde spelletjes speelt, want ze hebben meer dan 400 bord-, kaart-, en consolespellen in bezit!

Spelgroep Phoenix

Ben je geen student? Dan is spelgroep Phoenix misschien iets voor jou. Spelgroep Phoenix is een groep van liefhebbers van bord- en kaartspellen. Zij organiseren in verschillende steden spelletjesavonden en op de woensdagavond eentje in Leiden. Vanaf 19.00 uur kun je terecht in Dienstencentrum Radius-Merenwijk (Rosmolen 8). De spelletjes zijn divers, denk aan: behendigheidsspellen, onderhandelingsspellen, strategische spellen, coöperatieve spellen en familiespellen. Een aantal keer per jaar wordt er ook een speldag in Leiden georganiseerd. Wil je het eens proberen? Je eerste bezoek aan de spelavond is gratis. Daarna kost een spelavond €1,50 per keer.

Je kunt natuurlijk ook naar een spelletjescafé in Leiden…

de gravin

Uittip: met je vrienden naar het eerste spelletjescafé van Leiden

Stop waar je mee bezig bent. Je moet nu even opletten, want wij hebben toch een leuke uittip voor je...
Bordspel

Yes! Vanaf nu elke zaterdag een spelletjesavond in Leidse Lente

Ben jij ook nog beetje brak van dit weekend? Wij kennen het gevoel. Voor alle Leidenaren die het kom...