Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Everybody dance now: Vijf keer dansen bij Dos Bailadores

Door Lotte van den Elsen 17 september 2017

Wil je lekker in beweging blijven, maar is de hardloophype aan jou voorbij gegaan? Gebruik je je pasje voor de fitness als onderzetter? Probeer dan eens iets anders en ga lekker dansen! Zo blijf je in beweging én leer je er nog eens wat goede moves bij. Deze vijf danscursussen starten binnenkort bij Dos Bailadores. 

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Dos Bailadores is een van de bekendste dansscholen in Leiden. De school is gespecialiseerd in Caribische en Braziliaanse dansen en de Tango. Maar je kunt hier nog veel meer, zowel solo als met een partner! Naast danslessen worden er op de school ook geregeld feesten, open avonden en bootcamps georganiseerd. Eigenaresse Monique Struch wil dat dansen bij Dos Bailadores vooral laagdrempelig blijft en dat mensen zich hier altijd welkom voelen. ”Ik hoop dat mensen dezelfde dansverslaving krijgen als ik!”

Dos Bailadores Leiden

Show me how you Burlesque

Yes you can-can-can! Als je ooit de filmmusicals Moulin Rouge! of Burlesque (die met Christina Aguilera en Cher) hebt gezien, dan heb je al een beeld van Burlesque. Je lekker uitleven op swingende muziek met boa’s en sexy outfits. Burlesque is een veelzijdige dansstijl, waarin zowel humor als verleiding een rol spelen. Maar boven alles is deze dans een viering van het vrouwelijke lichaam. Dus wil jij je zelfvertrouwen vergroten, aan je stage presence werken of gewoon lekker losgaan op de dansvloer? Doe dan de cursus Burlesque!
Deze cursus start op 21 september en bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur. Uiteraard zijn de lessen ook toegankelijk voor mannelijke cursisten.

via GIPHY

 

De dansvloer op met Dancehall

Dancehall is een genre van Jamaicaanse muziek, onstaan in de jaren 70. De muziek heeft invloeden van reggae, r&b en ska. Ook in de dansstijl worden hiphop en reggae gecombineerd. De lessen worden gegeven door Chantal van Veen, hiphop en dancehall docente. De cursus start op 2 november en bestaat uit vijf lessen van een uur. Danservaring is niet nodig!

Hips don’t lie

Wiegende heupen, schuddende billen en elastische buiken… Buikdansen spreekt nogal tot de verbeelding! Dit dansgenre kent veel verschillende invloeden en technieken. In deze cursus leer je een combinatie van de Egyptische en de Amerikaanse stijl. Controle over je lichaam en isolatie – het los leren gebruiken van verschillende spiergroepen- is in deze dans heel belangrijk. De lessen worden gegeven door de drie super getalenteerde buikdanseressen van Zahabiya. Zij zijn zelf ook met buikdansen begonnen bij Dos Bailadores. De cursus begint op 21 september en bestaat uit tien lessen van een uur.

via GIPHY

 

Salsa: snel, zwoel en sensueel

Salsa is een van de belangrijkste en populairste stromen binnen de Caribische dans. Ook in Nederland is deze dansvorm behoorlijk populair. Salsa is snel, zwoel en sensueel. De naam komt van een populair radioprogramma dat werd gesponsord door – ja echt waar – een sausfabrikant. Er zijn eindeloos veel stijlen en varianten van deze dans. Op Dos Bailadores zijn er veel verschillende cursusmogelijkheden om salsa te leren. Je kunt een basiscursus doen of een cursus op een hoger niveau, als je al danservaring hebt. Dan zijn er ook nog stijlvarianten zoals Salsa Old School en de Cubaanse Rueda de Casino. Kijk op de website welke cursus bij jou past.

via GIPHY

 

 

Axé: de Zumba uit Brazilië

Deze dans is gegarandeerd goed voor je figuur én voor je humeur! Axé is super vrolijk en opzwepend. Het is een mix van allerlei soorten genres: samba, reggae, rock, merengue en lambada. Met deze dansvorm kun je goed aan je lijn werken en je conditie op pijl houden. De cursus start op 21 september, maar je kunt op elk gewenst moment instromen.

Nog niet de juiste cursus voor jouw moves gevonden? Dos Bailadores biedt ook nog andere cursussen aan! Voor informatie, kijk hier op hun website.

via GIPHY

 

 


Meer over Stichting Dos Bailadores ontdekken?

Stichting Dos Bailadores dansscholen

Perzikweg 2, Leiden

Bekijk meer:dansscholen
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen