Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tweede kerstdag 2019 in Leiden: dit is er te doen

Door Amber Bakker 24 december 2019

Merry Christmas! Op tweede kerstdag kun je genoeg doen in de sleutelstad, voordat je gehaast naar het tweede diner door moet. Bekijk hier welke leuke uitjes er zijn op donderdag 26 december in Leiden.

Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Winkelen

leiden sleutelstad Sfeerbeeld haarlemmerstraat
Beeld: indebuurt

Wil je lekker winkelen? Op donderdag 26 december (tweede kerstdag) zijn de meeste winkels open van 12.00 tot 17.00 uur. Nu moeten we er wel bij zeggen dat deze openingstijden adviezen zijn vanuit de winkeliersverenigingen. De winkeliers bepalen uiteindelijk zelf of ze open of dicht blijven.

Boodschappen winkelkar supermarkt eten

Dit zijn de openingstijden van de supermarkten en winkels in Leiden met kerst 2019

Ben je tijdens Kerstmis een boodschap vergeten? Dan is het handig om te weten of de supermarkten en ...

Kerst vlooienmarkt

Kerst Vlooienmarkt Leiden
Beeld: DonEvents

In het ECC Leiden kun je op tweede kerstdag verdwalen tussen 160 kraampjes vol met tweedehands spulletjes. DonEvents organiseert daar de kerst vlooienmarkt. Een kaartje kun je bij binnenkomst kopen voor €3,50. Heb je zelf veel spullen die je kan verkopen? Je kunt ook een kraam huren, hier betaal je €32,- voor. De markt is van 9.00 tot 16.00 uur en parkeren is gratis. Tijd genoeg dus om even lekker te gaan vlooien.


Meer over ECC Leiden ontdekken?

ECC Leiden entertainment

GeopendHele dag

Haagse Schouwweg 10, Leiden

Bekijk meer:entertainment

Open kerststal

kerst kerststal maria
Beeld: ANP

Op donderdag 26 en vrijdag 27 december kun je van 13.00 tot 15.00 uur de grootste kerststal van Leiden en omstreken bekijken. Er zijn mensen verkleed als engelen en herders rondlopen om iedereen rond te leiden. Waar? In de Sint Josephkerk Leiden aan de Herensingel. Daarnaast kun je meedoen aan de speurtocht en is er chocomelk, thee of koffie is. Toegang is gratis.

De drijvende ijsbaan

ijsbaan
Beeld: indebuurt

Voordat je tweede kerstdiner begint kun je nog even een sportieve activiteit ondernemen. De ijsbaan is namelijk donderdag 26 december geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Bezoekers met eigen schaatsen betalen €6,50 voor de toegang. Voor het huren van schaatsen betaal je een extra €2,-. Trommel al je vrienden en familie bij elkaar, misschien wil zelfs oma wel een rondje meedoen!

StoryTrail stadswandeling

sfeerbeeld leiden sleutelstad hooglandsekerkgracht
Beeld: indebuurt

Houd je van geschiedenis en mooie verhalen? Dan is de StoryTrail stadswandeling misschien iets voor jou. Op tweede kerstdag – donderdag 26 december – gaat de wandeling om 15.30 uur van start en is om 17.00 uur weer afgelopen. Acteur Franciscus van theatergezelschap Stadsavonturen vertelt het verhaal van Leidens beleg en ontzet. Slenteren langs de grachten terwijl je een bijpassend verhaal hoort. Een kaartje kost €17,- en kun je hier kopen.

Tweede kerstdag met Jules Dekker

café plantage
Beeld: Google Street View

Heb je na het kerstdiner op tweede kerstdag nog zin in muziek? Geen probleem, in café Plantage kun je komen luisteren naar Jules Dekker. Hij zal live Franse chansons spelen op de piano. Een gezellige afsluiter van de kerstdagen.


Meer over Café Plantage ontdekken?

Café Plantage cafés

Geopend12:00 - 00:00

Hogewoerd 168, Leiden

Bekijk meer:cafés

Kerstspecial: Hook

Bioscoop stoel film filmquiz
Beeld: ANP

Op donderdag 26 december kun je in het Kijkhuis kijken naar de film Hook. Deze film van Steven Spielberg gaat over de terugkeer van Peter Pan. De film begint om 15.00 uur en zal iets meer dan twee uur duren. Een kaartje kost €10,50 en zijn online of aan de deur verkrijgbaar.


Meer over Kijkhuis Leiden ontdekken?

Kijkhuis Leiden bioscopen

Geopend13:00 - 00:00

Vrouwenkerksteeg 10, Leiden

Bekijk meer:bioscopen

Back to the future

Wil jij even vluchten van het kerstdiner met je schoonouders? Of moet je van jezelf alvast die kerstkilo’s eraf werken? Dan is misschien het ‘Back to the future’ feest in de Baron wat voor jou. Deze themaparty start om 22.00 uur en is om 04.00 uur weer afgelopen. Je hoeft voor dit feest geen kaartje te kopen, dus extra geld voor een drankje!

Lees ook:

Alles wat je wilt weten over kerst in Leiden (2019)

Het wereldberoemde zinnetje is weer bijna van toepassing: driving home for Christmas. Er staan twee ...

Uitgaan in Leiden met kerst 2019: dit is waar je moet zijn

Denk je aan kerst, dan denk je toch al snel aan familie, (te) veel eten en kadootjes onder de dennen...
oud en nieuw oudjaarsdag nieuwjaar champagne

Oud & nieuw in Leiden 2019: alle feestjes op een rij

Het is bijna tijd voor dé vraag van het jaar(einde): "Wat doe jij met oud en nieuw?" Oudjaarsdag voe...
Page 1/8
⟵ swipe swipe ⟶