Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips! Dit wil je thuis doen in Leiden dit weekend

Door Lidwien Arndt 2 april 2020

Haal het theater in huis, vier de verjaardag van het Stadsbrouwhuis of speel de Leidse emoji-quizzen. Er is echt genoeg te doen dit weekend thuis. Daarnaast wordt het heerlijk lenteweer: als bonus tippen we dus je achtertuin en balkon als place to be.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Vier mee met het Stadsbrouwhuis

Stadsbrouwhuis Leiden bestaat vier jaar! En coronacrisis of niet: dat wordt gevierd. Het verjaardagsfeestje is zaterdag tussen 14.00 en 18.00 uur. Met optredens van onder andere Charles Barry en Chris Koenen en verschillende Leidse gasten die vertellen over speciaalbier en andere leuke zaken. Waar? Gewoon in je woonkamer! Het feestje is zaterdag namelijk live te volgen via het youtubekanaal van Stadsbrouwhuis: SHB TV. Houd de social mediakanalen van het brouwhuis in de gaten voor de link naar het feestje.


Meer over Het Stadsbrouwhuis ontdekken?

Het Stadsbrouwhuis cafés

Gesloten15:00 - 01:00

Aalmarkt 1, Leiden

Bekijk meer:cafés

Knutselkat

Zin om te knutselen? Het Japanmuseum SieboldHuis heeft iets leuks: een challenge die helemaal past bij de huidige tentoonstelling van het museum: Neko. De kat in de Japanse kunst. De prenten en objecten kun je nu even niet live bewonderen, maar je kunt wél thuis een origami kat leren vouwen! Check het filmpje waar ze naar verwijzen in de post hier.


Meer over Japanmuseum SieboldHuis ontdekken?

Japanmuseum SieboldHuis musea

Gesloten10:00 - 17:00

Rapenburg 19, Leiden

Bekijk meer:musea

Thuistheater

Zo leuk! De kans om de voorstelling van Rundfunk terug te kijken! Opgenomen in onze eigen Leidse Schouwburg 😀

Posted by Leidse Schouwburg on Thursday, 2 April 2020

De Leidse Schouwburg is dan wel gesloten, online deelt het team nog volop vermakelijke filmpjes van artiesten die normaliter daar te bewonderen zijn op de planken. Bij verveling tippen wij dus het facebookaccount van de Leidse Schouwburg. Extra tip: kijk hier de volledige show van Rundfunk terug, opgenomen in Leiden.


Meer over Leidse Schouwburg ontdekken?

Leidse Schouwburg theaters

Oude Vest 43, Leiden

Bekijk meer:theaters

Puzzelen maar

Je hebt ze misschien al wel voorbij zien komen op WhatsApp: de emoji-quizjes! Een aantal creatieve breinen in Leiden (we weten niet precies wie, maar hulde) heeft een versie gemaakt met Leidse kroegen en een met Leidse restaurants. Leuk om samen met je quarantaine buddy op te lossen of deel ‘m via WhatsApp met je vrienden. Veel plezier!

De Leidse restaurants

Beeld: screenshot WhatsApp

De Leidse kroegen

Beeld: screenshot WhatsApp
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen