Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips! 7 x dit wil je doen dit pinksterweekend in Leiden

Door Lidwien Arndt 28 mei 2020

Het weekend staat voor de deur en niet zomaar een weekend. Het is Pinksteren en dat betekent een extra dagje vrij! Vervelen? Welnee! Van de jazzfanaten tot de natuurlovers, echt voor iedereen is er iets te doen of te beleven in Leiden dit pinksterweekend. Wij tippen de zeven leukste activiteiten.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Leidse jazz tunes

De Hooglandse Kerk als achtergrond van je concert is natuurlijk waanzinnig uniek. Een week geleden gaf Mart Hoogkamer al een show, die live werd gestreamd vanuit de kerk. En nu is het de beurt aan het Leidse jazz trio Sven Rozier. Tune in op vrijdagavond om 21.15 uur en luid het weekend in met hun jazzy sounds.

Alles wat je weten moet:

Art talks met ROEM

Vrijdagavond komen de kunstenaars van ROEM op bezoek bij evenementenlocatie Marktsteeg 10. Casper Faassen (van Culthelden) gaat ze daar het hemd van lijf vragen over onder andere hun expositie ‘Please Don’t Touch’ die de afgelopen weken door heel Leiden te zien was. Ben jij benieuwd naar de gezichten achter de kunstwerken, kijk vrijdag dan mee via de livestream.

Alles wat je weten moet:


Meer over Marktsteeg 10 ontdekken?

Marktsteeg 10 vrijetijd en uitgaan

Marktsteeg 10, leiden

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Fossielen feestje

Vond je de Hooglandse Kerk al een superunieke locatie voor een livestream? We hebben nog meer in petto! Poppodium Gebr. de Nobel slaat de handen ineen met Naturalis voor Live x Life. En dan krijg je precies wat je denkt: de lekkerste elektronische livemuziek gecombineerd met beelden van de collectie in het museum. Techno Trix! Tune zaterdagavond in voor deze vette livestream.

Alles wat je weten moet:

  • Wanneer? Zaterdag 30 mei
  • Hoe laat? Om 19.00 uur start de livestream
  • Waar? Live in je woonkamer, vanuit Naturalis. Klik hier voor de link.

Meer over Gebr. De Nobel ontdekken?

Gebr. De Nobel poppodia

Marktsteeg 8, Leiden

Bekijk meer:poppodia

Botanisch stoepkrijten

Het is een nieuwe trend: botanisch stoepkrijten. Oftewel: met krijt de namen van onkruid op de stoep schrijven. De Leidse Hortus Botanicus is dit initiatief gestart om meer waardering te kweken voor deze stoepplantjes. En om het belang ervan te laten inzien. Zo zijn wilde plantjes goed voor de afkoeling van en de biodiversiteit in onze stad.

Doordat je zo de naam achter het onkruid weet, kun je tijdens je wandeling deze stoepplantjes herkennen en onderzoeken. “Als mensen meer van plantjes weten en ze beter bekijken, gaan ze ze leuk vinden. En dan mag er vast meer blijven groeien,” is te lezen op de website van de Hortus.

Stoepplantjes in Leiden

Ben jij een plantenkenner en wil je graag meedoen aan botanisch stoepkrijten? Via de hashtag #stoepplantjes delen de stoepkrijters hun gespotte plantjes. Ben je nog niet zo’n plantenkenner? Via deze poster van Hortus Leiden kun je heel veel verschillende soorten onkruid al herkennen!

Boomstamtafel Drive thru

Dit is creativiteit van de bovenste plank of boomstam: Houwelingen interieur houdt maandag 1 juni een heuse drive thru. In het magazijn van de winkel aan de Rooseveltstraat kun je lopend snuffelen tussen de voorraad boomstamtafels óf je bekijkt (een groot deel van) de collectie vanuit de auto, dat kan ook. Zo kun je al rijdend een nieuwe tafel uitzoeken, dan komt je aanwinst in ieder geval inclusief een goed verhaal.

Alles wat je weten moet:

  • Wanneer? Maandag 1 juni
  • Hoe laat? Van 11.00 tot 17.00 uur
  • Waar? Rooseveltstraat 54 in Leiden

Meer over Houweling Boomstamtafels | Atelier op afspraak ontdekken?

Houweling Boomstamtafels | Atelier op afspraak outlets

Rooseveltstraat 54, Leiden

Bekijk meer:outlets

Het terras op

Nog maar héél, heel even en dan kun je weer genieten van de zon op het terras of van de gezelligheid van je favoriete café. Want gezellig dat wordt het op maandag 1 juni, mits iedereen zich natuurlijk aan de regels houdt. Zo moet je tegenwoordig ook bij je stamkroeg een tafeltje (of stukje bar) reserveren. Lees hier waar en hoe je dat doet:

Sfeerbeeld Nieuwstraat leiden sleutelstad

Op een rij: bij deze kroegen in Leiden kun je nu reserveren

Een lunch of diner reserveren, was pre-corona al een slim idee. Maar voor een borrel klopten de mees...

Naar buiten!

Het wordt weer héérlijk weer dit weekend. En dat betekent maar één ding: zonnestralen vangen. Heb je nou geen tuin of balkon? Check dan deze natuurgebieden eens. Hier kun je heel fijn wandelen, fietsen of picknicken:

De natuur in! 5 x mooie natuurgebieden rondom Leiden

Niet iedereen is gezegend met een grote achtertuin of heeft de mogelijkheid om de auto te pakken naa...

Maar je kunt natuurlijk ook:

Staycation in Leiden: 5 x zo waan je je toch in Spanje

Op vakantie naar het buitenland zit er nog even niet in. Maar ook in je eigen stad kun je dat ultiem...
Pomino leiden

Mama mia! Hier haal je échte Italiaanse boodschappen in Leiden

Buongiorno a tutti! Och Italië, wat een land: de taal, de natuur en natuurlijk het eten. Helaas kunn...

De stemmen zijn geteld: hier in Leiden haal je volgens jullie de lekkerste koffie to go

We kunnen (nog) even niet genieten van een kop koffie op het terras of in onze favoriete koffiezaak....

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶