Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tips! 5 x dit wil je doen dit weekend thuis

Door Lidwien Arndt 27 maart 2020

Thuisblijven saai? Welnee! Met deze tips vliegt het weekend sneller voorbij dan je eigenlijk zou willen. Wat dacht je van een prettige pubquiz, een kroeg in je woonkamer en de Leidse versie van Monopoly? Juist, er valt genoeg te doen en beleven als je in Leiden thuis moet blijven.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Een feestje in je woonkamer

Stond jij pre-corona op vrijdagavond regelmatig in ‘de Hut’? Goed nieuws, het café komt naar je toe! Via Facebook en Instagram live. Hut TV belooft fijne hits tot in de vroege uurtjes. En denk je nou: dan sta ik daar, in mijn eentje, niemand die van mijn dansmoves kan genieten… Natuurlijk wel! De organisatoren nodigen alle thuisfeesters uit om hun moves de delen, live in de show. Daar hoef je alleen een DM voor te sturen naar de instagram- of facebookpagina van de Hut van Ome Henne.

Alles wat je weten moet:

  • Wanneer? Vrijdag 27 maart
  • Waar? In je eigen woonkamer! Wel even ‘intunen’ via Facebook of Instagram
  • Hoe laat? Vanaf 22.30 uur

Word een master in online Pubquizzen

Dit weekend kun je jouw favoriete horecazaak steunen door simpelweg een superleuke avond te hebben. Hoe? Door mee te doen met de benefiet pubquiz van De Andere Quiz. Jij bepaalt zelf hoeveel je doneert (vanaf €5,-) en aan wie. Staat je stamkroeg nog niet in de lijst die de organisatie heeft samengesteld? Dan kun je die toevoegen, easy!

Alles wat je weten moet:

  • Wanneer? Zaterdag 28 maart
  • Waar? In je eigen woonkamer! Na aanmelding ontvang je de link naar de livestream via de mail op zaterdag.
  • Hoe laat? Vanaf 22.30 uur.
  • Inschrijven? Dat doe je hier.

Ook Stay-at-Home-Pubquiz voegt steeds weer nieuwe data en quizzen toe. Houd de website in de gaten en schrijf je snel in, want de data zitten gauw vol!

Speel een potje Leidse Monopoly

Monopoly Leiden
Beeld: Bijl PR

Sinds deze week ligt het Leidse monopolyspel in de schappen en dat wil je spelen dit weekend. Ja écht: het wereldberoemde spel, maar dan met Leidse straten. Geen Leidse- of Kalverstraat, maar het Rapenburg en de Breestraat! Zet een hotel op de Hooglandsekerkgracht, word de nieuwe eigenaar van Naturalis of koop de Douzastraat.

Het spel is verkrijgbaar bij VVV Leiden en Bruna. Bij de Vliegershop kun je het spel ook thuis laten bezorgen. Monopoly Leiden is een special edition en dus niet goedkoop, maar voor €49,95 is het spel van jou.

Wandel door de virtuele natuur

Vooruit, jezelf in real life natuur begeven is natuurlijk nét iets gezonder. Maar, voor alle thuiszitters verzamelde Natuurmonumenten de natuurgebieden waar je virtueel doorheen kunt wandelen.

Dan adem je misschien niet de frisse lucht in, maar kun je wel even ontspannen en genieten van al dat groen. Ook dat is gezond! Dus: waar wil jij dit weekend naartoe? Schiermonnikoog? Haarzuilens? Tiengemeten? De keuze is reuze en je vindt het hier.

Fleur je huis op

Nu je veel thuis zit, is het nóg belangrijker om te zorgen voor wat gezelligheid in huis. Wij tippen daarom: bloemen. Want van bloemen in huis wordt iedereen vrolijk. Bloemenboot de Watertuin, Faas, Bert Kulk en Bloem & Lifestyle bezorgen de bloemen tot aan je voordeur.

Extra leuk en ook local: Salie verkoopt dit weekend (vanaf vrijdagmiddag 15.00 uur) speciale viooltjes via de webshop. Eigenaresse Elske: “Viooltjes staan voor hoop en het lijkt me leuk om wat hoop te verspreiden.” Bestel de blommen dit weekend en ze staan dinsdag voor je deur. Kosten? €6,50 en dat is inclusief verzendkosten, stenen pot en eventueel een kaartje met lieve boodschap (als je bijvoorbeeld een pot violen bij je ouders of vrienden laat bezorgen).

Maar je kunt natuurlijk ook:

Leidse karaokeavond en thuis uit eten: maak je eigen #thuisvermaaklijst

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden veel maatregelen getroffen. Thuiswerken...
Teddyberen

Vergeet Pokémon, zet een teddybeer voor je raam voor jonge Leidenaren

Op sociale media roepen mensen op om een teddybeer voor je raam of op je vensterbank te plaatsen. Di...
Boerhaave

Tip voor tijdens je lunchpauze: dwaal door Leidse musea vanaf je bank

Massaal thuis blijven en werken ziet er nu wel anders uit dan een jaar of 25 geleden. Toen kon je no...

 

 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt