Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tip voor tijdens je lunchpauze: dwaal door Leidse musea vanaf je bank

Door Lidwien Arndt 25 maart 2020

Massaal thuis blijven en werken ziet er nu wel anders uit dan een jaar of 25 geleden. Toen kon je nog geen videoverbinding maken met je collega’s, geen chat voor de dagelijkse dosis kantoorgrapjes, nee de wereld was toen grotendeels ‘offline’. Soms is het goed om jezelf even af te sluiten van alle digitale apparaten om je heen, maar het is ook heel leuk om al die digi-mogelijkheden van tegenwoordig in te zetten. Want de musea en galeries houden voorlopig hun deuren misschien wel dicht, online zijn een aantal Leidse toppers gewoon te bezoeken. Wij tippen verschillende Leidse musea waar je virtueel doorheen kunt ‘wandelen’. Een fijne bezigheid tijdens je lunchbreak, beloofd.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Naturalis

Foto door: Rob van Dullemen ©

Via Google Arts & Culture kun je twee Leidse musea ‘bezoeken’. Naturalis is er één van. Laat je leiden door de tentoonstelling Evolutie op eilanden: “Op eilanden zit de evolutie in een snelkookpan. Het is aanpassen of uitsterven. Op geïsoleerde plekken leven soorten die nergens anders ter wereld voorkomen. En die soorten zien er soms bizar uit.” Benieuwd hoe een olifantsvogel ei eruit ziet? Ooit het skelet gezien van een Reuzenhaaregel? Klik hier en ontdek!

Rijksmuseum van Oudheden

Beeld: ANP

Het tweede museum dat door de ogen van Google Arts & Culture te zien is, is het Rijksmuseum van Oudheden. Van dit museum staan twee tentoonstellingen online: Topstukken en Medievel Chic in Metal. Topstukken zegt het al, de online tour neemt je mee langs alle hoogtepunten van het museum. Medieval Chic in Metal heeft misschien iéts meer uitleg nodig: deze tentoonstelling gaat over riemen uit de late middeleeuwen. Wist je dat riemen toen supermooi versierd werden met goud en zilver?

Old School

Google streetview old school
Beeld: Google Streetview

Deze koffiebar en galerie aan het Pieterskerkhof heeft normaal steeds wisselende exposities maar houdt voorlopig ook de deuren dicht. Maar Gideon en Roos-Marijn, de mensen achter Old School, hebben ervoor gezorgd dat de exposities ook online te zien zijn. Geen koffie of taart van de koffiebar dus voorlopig, maar wél genieten van bijzondere kunst. Klik hier om je tour te starten.

Lakenhal

Beeld: indebuurt Leiden

Vorig jaar opende na een driejarige verbouwing de Lakenhal weer. Ter ere van die opening maakte het museum een 360-tour door het vernieuwde gebouw. En die staat nog steeds online. Verschillende experts vertellen je van alles over het gebouw. Klik hier en start je privé-rondleiding.

Museum Boerhaave

Boerhaave
Beeld: ANP

Lees alles over het anatomisch theater van de Leidse Universiteit of luister goed en laat je rondleiden langs de maan, planeten en sterren in de tentoonstelling ‘Kosmos: Kunst & Kennis’.  Daarnaast heeft het museum interessante verhalen online staan, zo leer je ook nog eens superveel tijdens je lunch break.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt