Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Supertip voor thuis: de stay-at-home-pubquiz

Door Lidwien Arndt 20 maart 2020

Daar zitten we dan, allemaal thuis op de bank. Een avondje de stad in met je vriend(inn)en zit er voorlopig niet in. Maar Brent en zijn vrienden vonden een oplossing: ieder een biertje uit eigen koelkast en bellen maar. Een beetje samen, maar toch op gepaste afstand. Zo moet je ook een spelletje kunnen spelen, dacht Brent. En het idee voor de stay-at-home-pubquiz was geboren.

“We hebben dus al twee test-quizzen gedraaid, inclusief quizmaster met gouden hoedje.” Na het succes in kleine kring, begon Brent met het uitbreiden van het idee en inmiddels kun jij je ook inschrijven voor een quiz.

Brouwerij Pronck

De stay-at-home-pubquiz is powered by Pronck, de Leidse bierbrouwerij. Net als veel andere ondernemers is het voor Pronck een ontzettend rare en lastige tijd. Meedoen aan deze pubquiz is dus een kwestie van twee vliegen in één klap: je steunt een lokale ondernemer én je hebt een leuke avond, gewoon thuis op de bank. De winnaar van de pubquiz ontvangt dan ook een pakket vol Pronck-biertjes.

Zo werkt het

Ga naar de website en meld je aan voor één van de pubquizzen. Per quiz kunnen tien mensen (of eigenlijk apparaten) deelnemen. Je ontvangt een betaalverzoekje van €4,- per deelnemer en you’re in. Het enige wat je dan nog moet doen is op het afgesproken tijdstip klaarzitten mét een telefoon, tablet of laptop met camera.

De pubquiz wordt geleid door een quizmaster, die ook de instructies aan het begin van de quiz uit zal leggen. Enne.. valsspelen is natuurlijk een stuk makkelijker nu je niet in één kamer zit met al je spelgenoten, maar dan is het natuurlijk helemaal niet leuk.

De eerste editie

De eerste editie staat op woensdag 25 maart op de planning. En dat is meteen een special: geheel in het teken van de jaren 90! Lees de instructies hier. 

Lees ook:

7 x dit is wat we gaan missen van de Leidse zaterdagmarkt

"Veiligheid staat voorop bij de organisatie van de Leidse markt", laat de gemeente weten. En daarom ...
Pannenkoeken

Met deze expert-tips bak jij thuis de lekkerste pannenkoeken

Het is vandaag (vrijdag 20 maart) Nationale Pannenkoekendag. De nationale viering is afgelast vanweg...
Marekerk Zwarte Water

Frisse lenteneus halen: 7 x Leidse wijkwandeling

Thuiswerken is heerlijk, maar binnen is ook maar binnen. Zeker als de zon zo lekker schijnt. Heb jij...