Studente Sanne is enthousiast over het Nova College: ervaar op de open dag waarom

Aangeboden door Nova College

ICT-studente Sanne | Foto: Nova College

Of je nou interesse hebt in marketing, scheepvaart of de zorg: bij het Nova College vind je geheid een mbo opleiding die bij je past bij een van de zeven vestigingen in de buurt van Leiden. Sanne (17) begon twee jaar geleden met de opleiding ICT aan het Nova College en is superenthousiast. “Je wordt hier met alles geholpen.”

Het Nova College wil dat de school een plek is waar je je prettig voelt. Je studieloopbaanbegeleider of mentor spelen daarbij een grote rol. Dat is een docent die je wegwijs maakt en begeleidt en is een groot voordeel van het Nova College volgens Sanne. “Je hebt echt een band met de docenten. Het is daar net een dorp, heel kleinschalig. Iedereen kent elkaar en ook door de docenten word je gezien. De overgang van middelbare scholier naar student is best groot. Daarin word je goed begeleid en laten ze je niet verdwalen.”

Het begint bij zelfvertrouwen

Het onderwijs waar Nova College in gelooft, begint bij zelfvertrouwen. Geloven in jezelf, maar ook: werken aan jezelf. En dat hoef je gelukkig niet alleen te doen. Met de persoonlijke aandacht en begeleiding van de docenten wordt je op weg geholpen. Maar het uiteindelijk doen, is aan jezelf. En echt iets doen, betekent ook dat je moet doorzetten. Ook als het een keer moeilijk is. Het helpt dan als je iets doet wat je écht leuk vind om te doen.

Vul je eigen studie in

Daar is op het Nova College alle ruimte voor volgens Sanne. “Omdat je iets gaat studeren dat je echt leuk vindt om te doen, zit je al op de goede weg. Maar wat ook echt fijn is: in de opleiding is er ruimte voor een eigen invulling. De één wil graag meer leren over 3D-printers en de ander gaat graag aan de slag met VR-brillen. Bij onze opleiding kan het echt allemaal. De docenten zijn goed opgeleid en kunnen ons daarbij helpen.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Studenten op de Nova Campus Haarlem | Foto: Nova College

Goede kwaliteit van onderwijs

Sanne is niet de enige die enthousiast is over het Nova College. De Inspectie van het Onderwijs heeft namelijk voor de derde keer op rij geconcludeerd dat de school goed zorgt voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook het bestuur is trots op de beoordeling van het Nova College. Talitha van den Elst, lid college van bestuur: “Dit is echt een fantastisch resultaat. Nova College  presteert sinds 2015 consequent goed. Wij doen dat voor onze studenten omdat wij het belangrijk  vinden dat zij meer leren dan alleen een vak. Zij groeien bij ons als mens. Dat de inspectie dat ziet  en waardeert daar ben ik erg trots op.”

Groeien als mens

Dat groeien als mens is één van de beloftes die het Nova Collega maakt aan studenten. Dit laten ze merken in het onderwijs, de lessen en de begeleiding van studenten. Daarnaast was de inspectie onder de indruk van de samenwerkingen met bedrijven en instellingen in de regio aan toekomstgerichte, innovatieve opleidingen.

Kom naar de open dag van het Nova College

Weet je nog niet helemaal wat je later wil worden? Je kunt de Nova studiekeuzetest doen of je komt lekker naar de open dag op 1 februari. Kom van alles te weten over het Nova College en alle opleidingen die ze aanbieden. De docenten en studenten staan klaar voor al je vragen zodat je helemaal zeker bent van je keuze voor een bepaalde opleiding. Veel plezier!

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Jeugdsentiment: CH!PZ treedt binnenkort op in Leiden!”

Jeugdsentiment: CH!PZ treedt binnenkort op in Leiden!

ch!pz
Ga naar “Lees hier hoe je altijd op de hoogte blijft van het leukste nieuws uit Leiden”

Lees hier hoe je altijd op de hoogte blijft van het leukste nieuws uit Leiden

sleutelstad oude rijn
Ga naar “Uittip: stap in de voetsporen van Rembrandt in deze toffe én gratis experience”

Uittip: stap in de voetsporen van Rembrandt in deze toffe én gratis experience

Aangeboden door Leiden&Partners

Bezoek de Young Rembrandt Studio in Leiden met het hele gezin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Spinazie zak 400 gram van € 1,99 voor € 1,49”

AH Spinazie zak 400 gram van € 1,99 voor € 1,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Calinda Aardbeien 2 stuks € 5,00”

Calinda Aardbeien 2 stuks € 5,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Aviko Supercrunch van € 2,59 voor € 1,99”

Aviko Supercrunch van € 2,59 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “L’Oréal mascara Telescopic Lift van € 21,99 voor € 10,99”

L’Oréal mascara Telescopic Lift van € 21,99 voor € 10,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023
Ga naar “PLUS Pitloze rode druiven van € 2,79 voor € 1,69”

PLUS Pitloze rode druiven van € 2,79 voor € 1,69

 • PLUS
 • Geldig t/m 1 april 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopadviseur Leiderdorp Parttime | 20-24 uur”

Verkoopadviseur Leiderdorp Parttime | 20-24 uur

 • totaalBED Leiderdorp
 • Parttime

Topper