Met de billen bloot! 5 x naaktstranden in de omgeving van Leiden

Door Carin van der Meij 7 juli 2018

Wil je even ongegeneerd in je blote bips zonnen? In Leiden is er helaas geen naaktstrand, maar in de omgeving hebben wij er een aantal gespot. Wij zetten vijf naaktstranden voor je op een rij.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Naaktstrand bij recreatiegebied Vlietland

Bij recreatiegebied Vlietland heb je een naaktstrand van zeven hectare. Het gaat om een grasland afgewisseld door struikgewas en een gedeelte met verspreid staande bomen. Langs het water zijn er ook een paar strookjes zand. Het gebied is redelijk beschut en je kunt er ook genoeg schaduwplekken vinden. Meer informatie over dit naaktstrand lees je hier.

Naaktstrand bij Langevelderslag en Duindamseslag in Noordwijk

Noordwijk heeft twee kilometer aan naaktstrand, verdeeld over twee locaties. Ga je voor meer rust en ruimte? Dan ga je voor Langevelderslag. Dit naaktstrand ligt vanaf strandslag Langevelderslag richting Zandvoort tussen paal 73 en 74. De andere – en wat drukkere – optie is de Duindamseslag. Dit strand kun je vinden tussen paal 78 en 79,5.

Naaktstrand van Scheveningen

Je kunt het ook iets verderop zoeken en naar Scheveningen gaan. Tussen de strandslagen Zwarte Pad en Meijdelseslag kun je een naaktstrand vinden. Om precies te zijn tussen paal 95,7 en 98. Er is hier een paviljoen aanwezig.

Naaktstrand Noord Aa

Dit naaktstrand in Zoetermeer lijkt een beetje op het recreatiegebied Vlietland: er is een grasveld en klein strookje zand. Speciaal voor de bezoekers van het naaktstrand is er een groene wal geplaatst voor privacy. Op het terrein is sanitair aanwezig. Meer informatie lees je hier.

Naaktstrand van Katwijk

En last but not least, je kunt naar een naaktstrand in Katwijk. Vanaf paal 89.250, zuidwaarts tot aan de 3e strandopgang kun je gerust naakt zonnen. Goed om te weten: op het strand zijn geen voorzieningen aanwezig. De dichtstbijzijnde strandpaviljoen is Willy Zuid.

Ben je benieuwd wat het dichtstbijzijnde strand is? Dat ontdek je hier:

Strand

Fun fact: dit is vanaf Leiden Centraal de snelste route naar het strand

Met deze lekkere zonnige dagen kunnen wij natuurlijk genieten op het terras. Maar Leiden ligt ook he...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen