Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De droombruiloft van Marjon en Jurre bij Belgisch Biercafé Olivier: ”Van springkussen tot taartentafel, alles was mogelijk!”

Aangeboden door Belgisch Biercafé Olivier 19 juli 2019

Voor een ‘ja, ik wil’, moet je als bruidspaar eerst ‘ja’ zeggen tegen een locatie. Wij spraken Leidse newly weds Marjon (37) en Jurre (35), die hun trouwdag vierden in de binnentuin van Belgisch Biercafé Olivier. Geniet je mee?

Even voorstellen

Tortelduifjes Marjon en Jurre leerden elkaar in Amsterdam kennen via gezamenlijke vrienden. Dat was op Koninginnedag 2008. Het stel woont inmiddels al tweeënhalf jaar in Leiden en heeft twee jonge kindjes van 0 en 2 jaar. Op 25 mei 2018 stapten Marjon en Jurre in het huwelijksbootje, 10 jaar na hun eerste kus. Romantisch!

Beeld: Lotje fotografeert

Een locatie kiezen

Marjon en Jurre wilden geen stijve dag vol formaliteiten, maar iets dat bij hun paste. ”We wilden een bruiloft met een ongedwongen sfeer, waar iedereen – ook de kinderen – plezier konden maken,” aldus het koppel. Bij het zoeken naar een trouwlocatie viel hun keuze al snel op Belgisch Biercafé Olivier. ”We waren al langer fan van deze plek en zijn speciaalbiertjes. Olivier straalt zelfs zonder versieringen al gezelligheid uit. Dan is er natuurlijk nog de prachtige binnentuin, een oase van groen en rust in het centrum van Leiden. Daarbij kwamen we er al snel achter dat er bij Belgisch Biercafé Olivier ook heel veel mogelijk is: een taartentafel, een springkussen, gebedsvlaggetjes in de binnentuin, noem maar op.”

Beeld: Lotje Fotografeert

Bruiloft met bakfiets

Op hun trouwdag tourde het bruidspaar op de fiets langs de verschillende locaties in het centrum van Leiden. ”Ik zat bij Jurre achterop en de bruidskinderen zaten in de bakfiets,” zegt Marjon. ”Gelukkig was het mooi weer, want we hadden niet echt een plan B.” Vanaf de Hooglandse Kerk, waar de ceremonie plaatsvond, liep het stel met hun gezelschap naar Belgisch Biercafé Olivier. Daar werden zij met bubbels verwelkomd door hun gasten. ”Wij vonden het belangrijk dat iedereen erbij kon zijn om het met ons te vieren. Er waren dus wel 170 gasten.”

Eén groot feest

Jurre en Marjon kijken met heel veel plezier terug op hun borrel in de binnentuin van Olivier. ”Onze ceremoniemeesters hadden de tuin prachtig versierd met Tibetaanse gebedsvlaggetjes en een zelfgemaakte photobooth. We hadden goede speakers met onze lievelingsmuziek erop, gewoon van Spotify. Er waren drankjes, speciaalbiertjes en hapjes in overvloed. Het zonnetje scheen. Het was gewoon helemaal top dus!”

Beeld: Lotje Fotografeert

Springkussen

Ook voor de kinderen was het één groot feest. ”In de tuin stond een groot springkussen, er werden bellen geblazen en er waren allerlei spelletjes te doen. Voor hen was het een fantastische dag. We hadden ook twee oppasmeiden geregeld, die de kinderen later naar huis brachten. Zelf hebben we geen kind aan ze gehad.”

Trouwen bij Belgisch Biercafé Olivier

Ben jij ook op zoek naar een plek voor jouw droombruiloft? Er is van alles mogelijk bij Belgisch Biercafé Olivier! Bekijk hier de folder of vraag direct een offerte aan.

Beeld: Lotje Fotografeert
Beeld: Lotje Fotografeert
Beeld: Lotje Fotografeert

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Belgisch Biercafé Olivier. Meer over Belgisch Biercafé Olivier ontdekken?

Belgisch Biercafé Olivier cafés

Geopend11:00 - 02:00

Hooigracht 23, Leiden

Bekijk meer:cafés