Leidenaren: dit is volgens jullie de ultieme kroegentocht

Door Lotte van den Elsen 30 mei 2018

Een tijdje terug hebben wij jullie een vraag gesteld: hoe ziet jullie ultieme kroegavond in Leiden eruit? Veel mensen stuurden hun vijf favoriete cafés naar ons op. En nu hebben wij de ultieme kroegavond voor jullie uitgestippeld!

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

En de winnaars zijn…

We kregen een heleboel verschillende cafés, kroegjes en terrasjes getipt. Café de Kroeg, Annie’s en Einstein, om er een paar te noemen. Uiteindelijk hebben wij van de vijf meest genoemde cafés en kroegjes een route samengesteld. Deze route is in totaal zo’n 1,8 kilometer en je doet er wandelend ongeveer 22 minuten over. (Tijd voor drankjes – uiteraard -niet meegerekend.) Dit is hem geworden:

1. Bier- en Whiskycafé Lemmy’s

Leiden Morsstraat
Beeld: indebuurt Leiden

Je begint bij Bier- en Whiskycafé Lemmy’s aan de Morsstraat. ”Een gezellige plek voor een rondje!” schrijft één van onze lezers.

2. Café In den Oude Marepoort

mare
Beeld: indebuurt

Nummer twee op je lijstje is Café in den Oude Marepoort (ofwel de Mapo), aan de Lange Mare.

3. Estaminet Schommelen

Nummer drie op je route is Estaminet Schommelen aan de Lokhorststraat. Lekker schommelen onder het genot van een Belgisch biertje. Estaminet Schommelen verscheen pasgeleden in onze rubriek ‘Ondernemer Uitgelicht’, lees hier het interview:

schommelen

Harold (47) van Estaminet Schommelen: ‘Er zijn hier heel veel eerste dates’

Deze week in onze rubriek 'Ondernemer uitgelicht', gaan we langs bij een bijzondere kroeg. Namelijk ...

4. Café de Uyl van Hoogland

Café de Uyl van Hoogland
Beeld: indebuurt Leiden

Dan op nummer vier het café dat het allermeest is genoemd: Café de Uyl van Hoogland aan de Nieuwstraat. Eén van onze lezers mailt dat dit niet alleen één van zijn stamkroegen is, hij heeft hier zelfs een vast drankje: Delirium.

5. Jantje van Leiden

Na kroeg nummer vier heb je waarschijnlijk geen zin (of ben je niet meer instaat) om nog grote stukken te lopen of fietsen. Daarom hebben wij goed nieuws. Café nummer vijf zit maar een paar meter verder, namelijk café Jantje van Leiden in de Hartesteeg. Deze kroeg wordt door meerdere lezers genoemd als de perfecte kroeg om de avond te eindigen.

Klik op het pijltje om de route te zien.

De route

kroegentocht
Beeld: indebuurt Leiden

Veel stapplezier!

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶