Leiden zoekt dé nieuwe volkszanger van Nederland

Door Carin van der Meij 2 november 2017

Het heeft tien jaar geduurd, maar het fenomeen komt terug: Het Leids Festival van het Levenslied. En gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten.

Strijden om de Mary Bey-bokaal

Voor de mensen die zich afvragen waar wij het in vredesnaam over hebben: in 1998 werd Het Leids Festival van het Levenslied in het leven geroepen. Eigenlijk wilde de initiatiefnemers een nieuwe boost geven aan het levenslied. Tijdens de wedstrijd strijden zangers en zangeressen tegen elkaar voor eeuwige roem, een geldprijs en de Mary Bey-bokaal (ook wel bekend als Zangeres Zonder Naam). Tien jaar lang was dit evenement een succes, maar na 2008 stopte het ineens.

wesley klein
Leidenaar Wesley Klein deed in het begin van carrière ook mee aan de wedstrijd. Hij won en is inmiddels bekend zanger. (Beeld: ANP)

Voorrondes zijn binnenkort al

Nu komt het weer terug en snel ook. Op donderdag 9 november zijn de voorrondes al. De zangers en zangeressen zingen in een aantal Leidse kroegen waaronder Van Hout, De Twee Spieghels, Leidse Lente en De Keyzer. Ben je fan van het levenslied? Dan mag je zeker komen kijken. De kandidaten zingen elk twee nummers en worden beoordeeld door een jury. Tot nu toe zijn er 20 deelnemers, zes daarvan gaan door naar de finale. De voorrondes starten rond 20.00 uur. De finalisten strijden op zaterdag 9 december in de finale in de Leidse Schouwburg.

Het voornemen van de organisatoren is om Het Leids Festival van het Levenslied voortaan elke twee jaar te organiseren. Kun je zelf ook een aardig moppie zingen? Je kunt je nog opgeven.

Meer over

Doen Nieuws