Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaart en stift in de aanslag: deze online Bingo wil je niet missen

Door Lidwien Arndt 6 april 2020

Kaarten klaar, draaien maar! Op woensdag 8 april kun je meedoen aan een ouderwets spelletje bingo in een digitaal jasje: de Online Boomer Bingo. En door mee te doen, steun je ook nog de hardwerkende zorgmedewerkers in Leiden. Lees snel verder en bemachtig een bingokaart.

Hoe je een spelletje bingo speelt, hoeven we je niet uit te leggen, toch? Maar dit is een speciale editie. Want bingo speel je normaal in een grote zaal, gezellig samen aan tafel terwijl je zit te kletsen en strepen. Maar ja, dat gaat voorlopig even niet.

Dan maar online

En dus kwamen Anouk (studente in Leiden) en Roel (evenementenorganisator) met een idee: bingo kun je ook hartstikke goed samen online spelen. En zie hier: de eerste editie van de Online Boomer Bingo. De twee initiatiefnemers worden inmiddels gesteund door de Popupclub, Team Sowieso en niemand minder dan Barry Badpak. Dat belooft een uitermate gezellige middag te worden.

Iedereen aan de bingo

Een middag? Jawel! Want echt iedereen mag meedoen met deze interactieve bingo: van student tot oudere. We hebben gehoord dat Stichting Topaz de bingo zelfs gaat livestreamen in een verpleeghuis.

Zo doe je mee

Bemachtig hier een bingokaart. Je kiest zelf hoeveel je betaalt of eigenlijk doneert. De winst van de Boomer Bingo gaat namelijk naar een zorginstelling van jouw keuze. Met dat geld gaan de organisatoren van de bingo de zorgmedewerkers daar een hart onder de riem steken. Hoe? Met een lief kaartje, wat lekkers en bloemen bijvoorbeeld.

Wil je als zorginstelling met de bewoners deelnemen aan de bingo? Stuur dan een mail naar [email protected].

Zo werkt het

Simpel: de gekochte kaart(en) krijg je samen met een link in je inbox. Zorg vervolgens dat je op woensdag 8 april iets voor 15.00 uur klaar zit, want dan begint het spektakel. Daarna is het strepen, strepen, strepen tot je een bingo hebt. En voor de winnaars is er een klein prijsje.

Lees ook:

Hilarisch! Deze (eigenwijze) Leidse huisdieren zijn wel heel blij dat we zoveel thuiswerken

Thuiswerken met een viervoeter, heel praktisch is het niet. Maar grappig en aandoenlijk is het zeker...
Albert Hein corona

Boodschappen doen in Leiden: dit is hoe het eraan toe gaat

Heb jij al boodschappen thuis laten bezorgen? Het is op dit moment online zó druk, dat het soms last...

Sportievelingen opgelet: je kunt meedoen aan de Online Leiden Marathon

Het coronavirus en de maatregelen daaromheen gooiden roet in het eten van de dertigste editie van de...

Meer over

Doen Getipt