Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leidenaren geven tips: deze voorstellingen wil je zien dit nieuwe theaterseizoen (én waarom)

Aangeboden door Leidse Schouwburg 7 september 2020

Het nieuwe theaterseizoen van de Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau gaat van start. Superleuk, want er staat altijd veel moois op het programma. Hoe kun je nou uit al dat leuks nou kiezen? De Leidse podia hebben vijftien Leidenaren gevraagd om hun ambassadeur te zijn en aan Leiden uit te leggen wat theater met hen doet. Dit is wat zij te zeggen hebben.

De coronamaatregelen veranderen regelmatig. Kijk voor de meest recente informatie op de website van de Leidse podia .

“Mijn hele leven is één groot theaterstuk, dus ben ik bijna verplicht om dat een gezicht te geven en uit te dragen aan het Leidse volk!”, vertelt Jim van de Water (30) als hij uitlegt waarom hij ambassadeur is. En Anneleen Lucas-Remijn (41) en Maarten Kok (34) vinden het een superleuke taak om mensen te overtuigen dat theater voor iedereen is.

(Lees verder onder de foto)

Van links naar rechts: Maarten, Jim en Anneleen (Bron: Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal en Theater Ins Blau)

Echte aanraders

Een avond Lachstof cabaret, dat is voor Jim de absolute aanrader met drie aanstormende cabarettalenten per avond: “Altijd leuk om je te laten verrassen.” Maarten zoekt het in een andere hoek, want een avondje dans is zijn ultieme tip voor Leidenaren. Anneleen slaat deze vraag even over. “Ik kan niet objectief zijn, ik speel en zing zelf ook in de theaters, met Musicalgezelschap Otis.”

Drie Leidse theaters

“Elke keer krijgen de drie locaties het voor elkaar om grote namen en voorstellingen naar Leiden te halen”, dat vindt Maarten superleuk aan de drie theaters. Jim en Anneleen komen graag in álle theaters, maar de Leidse Schouwburg is hun absolute favoriet. Anneleen: “Ik heb zelfs een favoriete stoel!”.

Theater live beleven

“Vaak bezoeken mensen alleen musea of theaters als ze op citytrip zijn”, vertelt Jim terwijl hij vindt dat je juist dichtbij, in je eigen stad, ook best een keer cultuur kunt proeven. Theater live beleven is veel leuker is dan thuis voor de buis vindt Maarten: “Je ziet bekende cabaretiers en acteurs van dichtbij of een keer in een andere rol.”

Maarten is Bondgenoot bij de Leidse theaters, daarom mag hij altijd als eerste kaarten bestellen: “Kaarten voor de oudejaarsconference van Youp van het Hek, bijvoorbeeld.” Anneleen wil op haar beurt met haar kids naar Ioerg Idur, naar het kinderboek van Roald Dahl: “En ik ga zeker naar Heads & Tales: De Grootste Helft met Susan Visser en Eric Corton. Het onderwerp spreekt me aan en ik denk dat deze acteurs dit heel goed neer kunnen zetten. Wat spannend is, is dat het publiek door kop of munt te gooien bepaalt wie van de twee welke rol op zich neemt.”

Kaartjes kopen?

Dit jaar start het seizoen in september met de verkoop en starten de theaters met de eerste vier maanden: september tot en met december. Voor het eerst is er een online programmabrochure.

Vanaf maandag 7 september om 13.00 uur start de reguliere verkoop bij de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal, bij Theater Ins Blau kun je al sinds dinsdag 1 september kaarten kopen.

Filmpje!

Wil je kennis maken met alle vijftien ambassadeurs? Check dan deze video: