Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hemelvaartsdag 2020: dit kun je wél doen in Leiden

Door Lidwien Arndt 20 mei 2020

Hemelvaartsdag staat weer voor de deur en dat betekent een extra vrije dag! Ook deze dag ziet er in coronatijd anders uit dan we gewend zijn: we kunnen niet afspreken met onze hele vriendengroep, of het terras op. Gelukkig zijn er heel veel dingen die je nog wél kunt doen op donderdag 21 mei. We tippen vier leuke activiteiten voor thuis of in de buurt.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Luister naar het optreden van Mart Hoogkamer

View this post on Instagram

Deel 2 !

A post shared by Mart Hoogkamer🎶🎶 (@marthoogkamer) on

De volkszanger Mart Hoogkamer ken je misschien nog wel van het tv-programma Holland’s Got Talent in 2016. De Leidenaar timmert hard aan de weg en heeft al verschillende singles uitgebracht. Optreden kan nu even niet, maar samen met Culthelden heeft hij een oplossing bedacht: een live optreden in de Hooglandse Kerk. Vanaf 20.00 uur te volgen via de stream van Culthelden en op Facebook.

Ga de natuur in

Niet iedereen is gezegend met een grote achtertuin of heeft de mogelijkheid om de auto te pakken naar de Veluwe. Hebben wij Leidenaren even geluk dat we omgeven worden door prachtige natuur! Haal je wandelschoenen of fiets maar tevoorschijn, want we hebben vijf fijne tips voor je op een rij gezet. En zelfs één bonus…

De natuur in! 5 x mooie natuurgebieden rondom Leiden

Niet iedereen is gezegend met een grote achtertuin of heeft de mogelijkheid om de auto te pakken naa...

Let op: vermijd drukte, houd afstand en houd je aan de andere RIVM-regels.

Wandel door 17e-eeuws Leiden

Eerst een superkorte geschiedenisles: het is dit jaar precies 400 jaar geleden dat de Pilgrims op hun schip de Mayflower naar Amerika voeren. De pilgrims woonden twaalf jaar in Leiden, voordat ze naar Amerika vertrokken. Ze worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten.

Ter ere van dat jubileum hebben Erfgoed Leiden en Omstreken en Stichting Verborgen Stad de handen ineen geslagen. Het resultaat? Een gigabijzondere reconstructie van Leiden, 400 jaar geleden! Navigeer door de Breestraat en lees over de bewoners en verhalen achter de gevels. Binnenkort kun je nog veel meer delen van Leiden in die tijd bewonderen.

Get creative met de Lakenhal

Waan je een kunstenaar met de creatieve opdrachten van Museum De Lakenhal. Twaalf stuks vind je er op de website. Van opdrachten die je lekker alleen kunt uitvoeren tot opdrachten die je samen doet. Van makkelijk tot uitdagend. Een voorbeeld vraag je? ‘Familiekwartet: maak jullie eigen unieke versie van dit eeuwenoude spel’ of  ‘Lakenloodje: ontwerp je eigen keurmerk voor thuis’. PS dit is natuurlijk ook leuk om aan de tuintafel te doen. Veel plezier!

Maar je kunt natuurlijk ook:

6 x hier in Leiden bestel je lekkere dingen voor een thuisborrel

Veiligheid voorop, maar we missen toch wel veel dingen aan het openbare leven in Leiden. Een goede k...

Dit kun je doen met je oude kleding in Leiden

Zo af en toe is het nodig: je kledingkast goed opruimen. Oude kleding eruit, nieuwe kleding erin! Kl...

De stemmen zijn geteld: hier in Leiden haal je volgens jullie de lekkerste koffie to go

We kunnen (nog) even niet genieten van een kop koffie op het terras of in onze favoriete koffiezaak....
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen