Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winter Wonder Weken 2019 in Leiden: dit is het programma

Door Carin van der Meij 16 oktober 2019

Denk maar niet dat je op koude winterdagen alleen maar op de bank onder een kleedje kunt zitten. Er worden zoveel activiteiten georganiseerd tijdens de Winter Wonder Weken, dat je sowieso naar buiten wilt! Wat je allemaal kunt doen en beleven zetten we voor je op een rij.

16 november: Intocht van Sinterklaas

Leuk nieuws voor kinderen: op zaterdag 16 november komt Sinterklaas eindelijk aan in Leiden. Vanaf 11.00 uur zijn ouders en kinderen welkom op de Beestenmarkt.

23 november – 4 december: Huis van Sinterklaas

Kinderen kunnen Sinterklaas niet alleen begroeten tijdens de Sinterklaasintocht, maar ook in zijn eigen huis! Vanaf zaterdag 23 november is de Waag omgetoverd tot het Huis van Sinterklaas. Sinterklaas en alle pieten logeren hier elf dagen lang. Voor kinderen worden veel activiteiten georganiseerd.

7 december – 5 januari: Drijvende ijsbaan

Ook onderdeel van de Winter Wonder Weken: een drijvende ijsbaan! Vanaf zaterdag 7 december is de ijsbaan op de gracht van de Nieuwe Rijn open.

7 december – 5 januari: Nostalgische kermis

Leuk uitje voor met de kids: op het Stadhuisplein staan kermisattracties.

13 – 25 december: Drijvende kerstmarkt

Een weekje later, op vrijdag 13 december, gaat de kerstmarkt open. Het is op dezelfde locatie als de ijsbaan, namelijk op de gracht van de Nieuwe Rijn. Je kunt heerlijk struinen langs 86 kerstchaletjes die allerlei hebbedingetjes verkopen die je totaal niet nodig hebt, maar wel wil hebben. Daarnaast kun je er natuurlijk ook een hapje of drankje halen. Lees hier meer over de kerstmarkt en ijsbaan.

14 december: Leiden Lumière

De lichtjes in de kerstboom op de Hooglandse Kerkplein gaan op zaterdag 14 december aan. Leidenaren zijn welkom om dit moment bij te wonen en te proosten op de feestdagen.

14 – 15 december: Joris’ Kerstboom TV opnames

Op dezelfde locatie zijn ook tv-opnames bij de Joris’ Kerstboom van het gelijknamige tv-programma. Presentator Joris Linssen is dat weekend in Leiden om Leidenaren te interviewen bij de kerstboom.

14-15 en 21-22 december: Korenweekenden

Bij Kerst hoort natuurlijk… kerstmuziek! En wat dacht je van een heel koor aan kerstmuziek? In de weekenden van 14-15 en 21-22 december zijn door de hele binnenstad diverse koren en fanfares te bewonderen. Gezellig!

20 december: Rotary Santa Run Leiden

De Rotary Santa Run keert dit jaar terug! Op vrijdag 20 december kun je meedoen aan deze funrun. Om 18.00 uur verzamelen alle kerstmannen, kerstvrouwen en kerstkinderen zich en lopen door Leiden. Lees hier meer.

20-30 december: RIJNgloed

Voor het kunstproject Rijngloed worden er verlichte ‘kunstbomen’ langs de Oude Rijn geplaatst. De bomen worden door buurtbewoners gemaakt vanuit een duurzame gedachte.

21 – 29 december: Groot Kerstcircus

Van 21 tot 29 december kun je naar het ‘Groot Kerstcircus’ op de Lammermarkt. Iedere dag zijn er twee voorstellingen van ongeveer 2,5 uur in de verwarmde circustent. De kaartverkoop start binnenkort. Lees hier meer informatie.

Laat de voorpret beginnen:

sinterklaas sinterklaasintocht

Foto’s! Zo zag de intocht van Sinterklaas in Leiden 2018 eruit

En we zingen en we springen en we zijn zo blij! Hoe blij we in Leiden zijn dat Sinterklaas en zijn p...
kerstmarkt

Hebben wij jou gespot? Zo zag het eerste weekend van de kerstmarkt eruit (foto’s)

De gezelligheid is on! De kerstmarkt is open, net als de ijsbaan, de kermis en nog veel meer leuks. ...