Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof: speel deze online escaperoom samen met je vrienden

Door Sophie Halstein-Omtzigt 15 april 2020

Door de coronamaatregelen zijn ook de escaperooms gesloten. Voorlopig dus geen verwoede pogingen om samen met je vrienden te ontsnappen uit een kamer terwijl de tijd doortikt. Of toch wel… De Leidse Tarik (Escaperoom071) heeft samen met Creators United (een samenwerking met zeventien andere escaperooms in Nederland) het online escaperoomspel ‘De Verloren Herinnering’ ontwikkeld. We belden hem op om meer te weten te komen over het spel en hoe je mee kunt spelen.

Het onlinespel is gemaakt voor iedereen die van puzzelen houdt en even wil ‘ontsnappen’ aan de werkelijkheid. De Verloren Herinnering bestaat uit een verzameling puzzels.

Het spel gaat over een liefde die is ontstaan tijdens de bevrijdingsfeesten in 1945. En je kunt door te puzzelen uitvogelen of wie deze man en vrouw zijn en of zij elkaar ooit nog gaan ontmoeten. Tarik: “Je hebt ongeveer vier tot soms wel twaalf uur puzzelplezier. En net zoals bij een live escaperoom, kun je om hints vragen wanneer je vastloopt.”

Hoe doe je mee?

Je doet mee door je te registreren op de website. Je kunt de online escaperoom met één tot zes personen tegelijk spelen. Tegelijk spelen doe je door te videobellen of door met meerdere laptops thuis te spelen. Tarik: “En als je niemand hebt om mee te spelen, kun je een reactie achterlaten op Facebook. Spreek daarna gewoon een tijdstip af en speel samen online.”

Gratis

Tarik: “Door de anderhalvemetersamenleving is het nog maar de vraag wanneer de escaperooms weer open kunnen. We hebben hierom een onlinespel bedacht om de eenzaamheid tijdens de coronatijd tegen te gaan én contact te houden met de escaperoomliefhebbers. En we hebben het spel gratis gemaakt, zodat iedereen mee kan spelen.” Dus trommel je online puzzelvrienden maar op!

Uitgespeeld?

Heb je het spel na uren uitgespeeld? Dan vraagt Creators United om een vrijwillige donatie voor de escaperooms. En je krijgt tien procent korting op de achttien escaperooms, zodra ze natuurlijk weer open kunnen zijn.


Meer over Escaperoom071 Leiden ontdekken?

Escaperoom071 Leiden entertainment

Gesloten10:00 - 23:00

Sint Aagtenstraat 10-12 , Leiden

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Verzoekplaatjes draaien op de stoep: ‘Muziek verbindt en laat mensen glimlachen’

Het trio achter Plaatjes vullen Gaatjes draait normaal vinylplaatjes op feesten en partijen. Maar do...

Binnenkijken bij Kelly: ‘Ik heb geen rasecht accent, maar voel ik me wel een Leidenaar’

Voor de rubriek “Binnenkijken bij” gluren we regelmatig binnen bij onze stadsgenoten. Door de corona...

Dit kun je doen met je oude kleding in Leiden

Zo af en toe is het nodig: je kledingkast goed opruimen. Oude kleding eruit, nieuwe kleding erin! Kl...

Meer over

Doen Getipt