Nieuwjaarsduik in Leiden, Noordwijk, Scheveningen en Valkenburg 2018

Door Carin van der Meij 28 december 2017

Zin om het nieuwe jaar fris en fruitig te beginnen met een nieuwjaarsduik? Dat kan. Letterlijk! In de omgeving van Leiden worden er op maandag 1 januari genoeg georganiseerd. Wij zetten er een paar voor je op een rij.

Nieuwjaarsduik Leiden

Jaja, je leest het goed. In Leiden wordt er een nieuwjaarsduik georganiseerd. Bij Tuin van Smid kun je op 1 januari om 12.00 uur in de sloot springen. Het is dan geen strand, maar het is wel in Leiden! Er is een ruimte om je om te kleden en na afloop kun je douchen. Je krijgt daarna een lekkere warme choco of glühwein. Goed om te weten: het gaat pas door als er minimaal 20 deelnemers zijn. Dus mocht je dit willen, meld je aan! 


Meer over De tuin van de smid ontdekken?

De tuin van de smid boerenbedrijven

Nu open10:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Polderpad 8, Leiden

Bekijk meer:boerenbedrijven

Nieuwjaarsduik Noordwijk

Op maandag 1 januari om 15.00 uur gaat de nieuwjaarsduik in Noordwijk van start. Je kunt je vanaf 13.30 uur inschrijven op het terras bij Nederzandt in Noordwijk. De duik zelf is op het strand aan de Langevelderslag. Deelname is €4,- per persoon en je moet ter plekke contant betalen. Je krijgt hiervoor een Unox muts, oorkonde, erwtensoep en een Nieuwjaarsduik-medaille. Dat is niet alles, er zijn ook leuke kraampjes, dj en livemuziek.

Nieuwjaarsduik Scheveningen

In Scheveningen wordt ieder jaar de grootste nieuwjaarsduik van Nederland georganiseerd. Maar liefst 10.000 deelnemers doen hier aan mee. En dat kan jij ook zijn! Het startsein wordt op maandag 1 januari om 12.00 uur gegeven op Scheveningen Strand, ter hoogte van het Kurhaus. Vanaf 10.30 uur kun je een duikbewijs kopen voor €3,- per persoon.

Nieuwjaarsduik Valkenburg

Bij Brasserie Buitenhuis in Valkenburg kun je om 13.00 uur in het Valkenburgse Meer springen. Uiteraard ook op maandag 1 januari. Er is muziek, vuurkorven en warme chocolademelk. Je kunt je hier ook omkleden. Brasserie Buitenhuis opent die dag vanaf 11.00 uur.