Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijken: 7 x supervette dronefilmpjes boven Leiden

Door Sophie Halstein-Omtzigt 8 april 2020

Leiden ken je misschien op je duimpje, maar heb je de stad weleens van boven gezien? Met deze toffe dronevluchten heb je ineens een andere blik op ons stadje.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Boven het Leidse water

Frank Ooijevaar maakte dit dronefilmpje met vrolijke muziek in de zomer van 2016. Je waant je in dit filmpje in een vlucht boven het Leidse water. De drone vliegt ook door het Plantsoen en je ziet de Sterrenwacht en de Hortus prachtig vanuit de lucht. Bij deze vlucht kijk je ook over de bekende molens, groene parken, geweldige kerken en bijzondere bruggen van Leiden uit. Het filmpje bevat ook een zomerse avond in Leiden. Kijk en geniet!

Winters Leiden

Bij de dronevlucht van Benjamin Hull zie je prachtig verlicht Leiden in januari 2019. Onderweg zie je de ijsbaan, de oliebollenkraam, de Catharinabrug tussen Scarlatti en de Waag. En je kunt genieten van de Leidenaren op straat die lekker aan het rondlopen en -fietsen zijn.

Leiden in de Sneeuw

SonicDrone filmt de binnenstad bedekt met een mooie laag sneeuw. Dit sneeuwwitte filmpje begint in de Burcht. Door de poort van de Burcht zie je de Hooglandse Kerk en later in de video zie je het hele besneeuwde centrum van Leiden. Het kindje dat met een slee van de Burchtheuvel sjeest, maakt het winterse dronefilmpje compleet. Supergaaf!

Zonsopgang in Leiden

Hoog boven de stad filmde Leidenaar Vincent Mullenders deze prachtige dronevideo. Vincent’s drone filmt een vlucht boven Leiden toen de zon op kwam in april 2017. Tijdens de ochtendschemering lijkt het alsof je een vlucht maakt langs de Burcht, de Morspoort, de Zijlpoort, de Hooglandse Kerk, Molen de Valk en het Galgewater. Je ziet het verduisterde Leiden langzaam helder worden door de zon.

Lees hier wat wij eerder schreven over Vincent:

Vincents drone

Vincent (24) heeft succes met zijn foto’s van Leiden… vanuit de lucht

Een jaar geleden had Vincent nog nooit een camera vastgehouden. Inmiddels heeft hij online veel succ...

Verbouwing Kanaalweg

Interessant is dit dronefilmpje van DroneArium Aerial zeker, omdat je over het Rijn-Schiekanaal heen vliegt. En dit dronefilmpje van mei 2017 is een vlucht boven de verbouwing aan de Kanaalweg. Je ziet Park Cronesteijn mooi aan de rechterkant en aan het einde zie je station Lammenschans. Bijzonder!

Dronevlucht begeleid door een DJ

Met een hip muziekje onder deze video, vlieg je voor je gevoel met een beat over Leiden heen. Op de superleuke beelden van de drone van SK zie je de binnenstad van Leiden. Je ziet de Pieterskerk van teen tot top, de Kerkbrug over de Oude Rijn, de Hooglandse Kerk, de Kloksteeg en het Galgewater.

Jonge Leidse video

Deze jonge dronevideo filmde Vanaf de Zijlijn. De klassieke muziek geeft de vlucht een spannend tintje. De drone vliegt over de Haarlemmerstraat en door de camera kijk je uit over de hoogste torens van Leiden. Kijkplezier is gegarandeerd!

Lees ook:

Van ruïne tot prachtig park: zo is het Leidse van der Werfpark ontstaan

Kom jij graag in het Van der Werfpark? Wij in ieder geval wel! Het is een fijn, groen plekje, midden...

6 x verzamelingen waar elke Leidenaar (als kind) aan meedeed

In onze stad wonen vast Leidenaren die een indrukwekkende collectie hebben van postzegels, munten of...

Binnenkijken bij Nina en Anthony: ‘Voorbijgangers gluren vaak naar binnen uit nieuwsgierigheid naar het rode huisje’

Wij zijn jaloers. Ja zeg, wie wil er nou niet in een roodgekleurd, 18e-eeuws huis wonen, midden in d...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶