Feest! Morgen start een vierdaags stadsfestival in Leiden

Door Carin van der Meij 8 november 2017

Haal de feesttoeters en slingers maar uit de kast want Leiden viert feest. Er is de afgelopen maanden (en nog steeds) flink gebouwd aan de Catharinasteeg en omgeving. Om te vieren dat er daardoor meer leuke winkeltjes in Leiden zijn is er een vierdaags stadsfestival georganiseerd. Woehoe!

Vier dagen lang feest

Het stadsfestival begint donderdagmiddag 9 november om 15.55 uur. Dan is er een openingsshow van de Catharinasteeg bij de Catharinabrug. Vervolgens zijn er tot zondag 12 november allerlei activiteiten. Denk aan live muziek, theater en dans. Om je alvast even lekker te maken, hebben wij wat hoogtepuntjes voor je opgezocht.

Linde Schone
Linde Schöne komt ook naar Leiden dit weekend (Beeld: ANP)

Wat is er allemaal te doen

Op donderdagmiddag is dus de opening, wat nog wordt afgesloten met een dj-set van Velvet’s Foutste Plaatjes tot 21.00 uur in de Catharinahof. Vrijdag kun je onder andere kijken naar cabaretières Kiki Schippers en Selma Visscher en er wordt tussen 12.00 en 17.00 uur gedanst in de etalage van Hudson’s Bay. Zaterdag treedt de band The Cool Quest op, wordt er weer in etalages gedanst en is er een dj-set van feestorganisatie PUUR. Zondag kun je in gesprek met presentator Menno Bentveld, auteur/journalist Onno Blom en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. En zangeres Linde Schöne komt optreden.

Er staat nog veel meer op het programma, het volledige overzicht vind je hier.