Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit Leidse festival wil elke bierliefhebber meemaken en wij vertellen waarom

Aangeboden door LIB Leiden Speciaalbier Festival 1 maart 2019

Bier brengt plezier. Dat is een motto waarin wij ons persoonlijk heel goed kunnen vinden. Daarom zijn wij ook blij dat er binnenkort weer een superleuk bierfestival op de planning staat: het LIB Festival. Wij vertellen je er alles over.

LIB Festival

Binnenkort – op 9 en 10 maart om precies te zijn – staat er iets erg tofs op de planning in ons stadje. Dan komen er namelijk verschillende binnenlandse en buitenlandse brouwerijen naar Leiden toe om hun bier te presenteren tijdens het LIB (Leven In de Brouwerij) Festival. In totaal zullen er bijna 30 brouwerijen van de partij zijn, die allemaal iets lekkers te proeven hebben. Zo kun je speciaalbiertjes proeven uit Brazilië en Amerika, maar ook van Leidse komaf. Genoeg keuze, want er staan ruim 150 soorten bier op de tap. ”We hebben echt ons best gedaan om de beste brouwers en de meest bijzondere biertjes naar Leiden te krijgen, dus niet biertjes die je op elk ander evenement ook kunt proeven,” vertelt Rogier, één van de initiatiefnemers. ”Dit is het grootste bierevenement van de regio, we organiseren het dit jaar voor de derde keer.”

Wat kun je verwachten?

Nu zien we het water al in jullie mondjes lopen en horen we jullie denken: waar moet ik zijn? Het festival wordt georganiseerd in de Stadsgehoorzaal. Daar zijn verschillende zalen waar je allerlei biertjes kunt proeven. Ook zullen er bijpassende hapjes geserveerd worden uit diverse keukens. Natuurlijk wordt de gezelligheid compleet gemaakt met lekkere live muziek. Deze wordt op zaterdag verzorgd door MDS en Local 6 en op zondag door Dice en Marc Janssen en Friends. 

LIB Festival 2018 | Beeld: Roos Kralt

Kaartjes kopen

Het evenement is op 9 en 10 maart, maar je kunt voor de aparte data een kaartje kopen. Op zaterdag duurt het festival van 14.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Wees er zo snel mogelijk bij, want de tickets gaan hard! Een ticket kost 17,50 per dag, of 25 euro als je beide dagen toegang wilt hebben. Deze prijs is inclusief bierglas en twee consumpties. Nu moeten we er natuurlijk ook even bij vermelden waar je deze tickets dan kunt halen. Dat kan bij de Uyl van Hoogland, het Stadsbrouwhuis, De Vergulde Kruik, De Bierwinkel en Drankenhandel Leiden. Natuurlijk kun je je kaartje ook online bestellen, via deze link. Nou, om dit sprookje even af te sluiten met een leuk spreukje: LIB, Laugh, Love!


Meer over LIB Leiden Speciaalbier Festival ontdekken?

LIB Leiden Speciaalbier Festival entertainment

Breestraat 60 , Leiden

Bekijk meer:entertainment