EL CID-week Leiden 2018: dit moet je weten

Door Carin van der Meij 31 juli 2018

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat betekent dat ook de introductieweek EL CID binnenkort van start gaat. Van 13 tot en met 17 augustus worden nieuwe Leidse studenten verwelkomd aan de hand van leuke activiteiten. Wij zetten alles op een rij wat je moet weten over de EL CID-week in Leiden.

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat is de EL CID-week?

De EL CID-week is bedoeld voor de nieuwe studenten in Leiden. Het is de officiële introductieweek van de Hogeschool Leiden en de Universiteit Leiden. De eerstejaars studenten leren de stad, hun studie en het studentenleven beter kennen aan de hand van spelletjes, opdrachten en feesten. In vijf dagen tijd wordt de nieuwe lichting helemaal enthousiast gemaakt voor het studentenleven!

Foto’s EL CID-week

Inmiddels is de EL CID-week in volle gang, bekijk hier de foto’s:

el cid week

Hebben wij jou gespot? Dit was dag 1 van de EL CID-week 2018 in foto’s

Het kan je niet ontgaan zijn: de EL CID-week is van start gegaan. Heeeeeel veel nieuwe studenten zij...
el cid week

Even koekeloeren! Dit zijn de foto’s van EL CID 2018 dag 2

De sleutelstad wordt deze week overspoeld door nieuwe studenten. Tijdens de EL CID-week worden er ve...
el cid week

Van studentenlab tot kroegentocht: dit was EL CID dag 3 2018 in foto’s

De EL CID-week is in Leiden in volle gang en wij zijn erbij om alles voor je vast te leggen. Hebben ...
el cid feestje festival

Gespot! Dit was EL CID dag 4 2018 in foto’s

De EL CID-week zit er bijna op! De afgelopen dagen zijn er al veel evenementen voor de nieuwe studen...

Wat staat er op het programma?

Veel! Van 13 tot en met 17 augustus worden er op diverse locaties evenementen georganiseerd. Op maandag 13 augustus om 09.30 uur wordt er verzameld op de Lammermarkt. Na de lunch kun je even rustig oriënteren op een informatiemarkt aan de Beestenmarkt. Er valt genoeg te oriënteren, want het programma van de EL CID-week is bomvol. Evenementen die onder andere worden georganiseerd zijn: een springkussenfestival, watersportmarkt, champagnebrunch, kroegentocht, hitjesfeest en een muziektocht. Het volledige programma check je hier.

Organiseren Leidse studentenverenigingen ook feestjes tijdens EL CID-week?

Jazeker! Alle studentenverenigingen organiseren leuke evenementen tijdens de EL CID-week. Zo komen onder andere Brainpower, Famke Louise, Boef, de Gebroeders Scooter en Dio langs bij studentenvereniging feestjes. Voor het volledige programma moet je de website van de studentenverenigingen in de gaten houden. Om het je wat makkelijker te maken, hier een overzicht van de vijf gezelligheidsvereniging in Leiden en de bijhorende link naar hun programma’s:

Ik ben al student, mag ik dan alsnog naar feestjes komen?

De EL CID-week is vooral bedoeld voor de eerstejaars studenten. Maar alle Leidse studenten zijn wél welkom om naar de evenementen van de studentenvereniging te gaan. Je kunt hiervoor speciale passe-partouts kopen. Zie de volgende pagina voor meer informatie.

Hoeveel kost dit?

Om deel te nemen aan het officiële programma van EL CID moet elke student €80,- betalen. Voor dit bedrag heb je toegang tot alle evenementen en krijg je lunch en avondeten. Ontbijt kun je elke dag tegen een kleine vergoeding op de verenigingen krijgen.

Ben je al student in Leiden en wil je naar de evenementen van de Leidse studentenverenigingen? Dat kan! Je kunt een passe-partout kopen bij de PKvV (Plaatselijke Kamer van Verenigingen). De verkoop hiervan is op 9, 10, 11 en 12 augustus van 12.00 tot 15.00 uur in de studentencentrum Plexus. Een passe-partout kost €25,- en geeft je toegang tot de verenigingen die zijn aangesloten bij de PKvV. Meer informatie lees je hier.

Ik ben geen student, heb ik hier veel last van?

Dat zou goed kunnen! Er zullen een week lang 4000 aankomende eerstejaars studenten in de stad zijn. En daarbovenop nog de huidige Leidse studenten. Kortom: veel jongeren! Heb je hier geen zin in en vind je het maar een EL SHIT-week. Bekijk dan dit kaartje, dan weet je welke plekken je moet vermijden in de week van 13 augustus.

Ik ben nieuw in Leiden wat moet ik weten?

Als je straks eerstejaarsstudent wordt hier in Leiden, dan moet je natuurlijk indebuurt Leiden volgen voor al het nieuws rondom Leiden. En om je alvast in te lezen hier wat handige feitjes:

gespot

Naar deze evenementen in Leiden kijken we uit in 2018

Yes! Een nieuw jaar is begonnen en wij hebben er zin in. Het wordt een mooi jaar vol leuke evenement...
Brasserie de Poort

6 x uit eten in een historisch pand in Leiden

Leiden ademt geschiedenis, dat weet iedereen. Maar wat extra speciaal is: je kunt hier op de meest b...

Quiz: welk Leids evenement past het beste bij jou?

Leidenaren weten wel wat feesten is en daarom worden er in onze stad genoeg leuke feestjes georganis...

10 x trivia over Leiden voor in de kroeg

Heb jij ook zo'n hekel aan ongemakkelijke stiltes? Vanaf nu hoef je niet meer radeloos in je glas bi...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Leidenaren