Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dag van de Bouw: deze bouwprojecten in Leiden kun je dit weekend bekijken

Door Carin van der Meij 31 mei 2018

In Leiden wordt er flink gebouwd en natuurlijk is iedereen nieuwsgierig hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Op zaterdag 2 juni kun je daarom binnenkijken bij verschillende bouwprojecten in Leiden. Welke dit zijn? Dat zetten wij voor jou op een rijtje. 

Naturalis

De bestaande gebouwen van Naturalis werden te klein en daarom is er besloten de ruimte drastisch uit te breiden. De planning is dat in 2019 de heropening plaats zal vinden. Ben je wel benieuwd hoe het er op dit moment uitziet? Omdat het zaterdag 2 juni Dag van de Bouw is, kun je het bouwproject van Naturalis in Leiden bezichtigen. Je kunt zelfs delen bezoeken die straks na de opening afgesloten zijn voor het publiek. Vanaf de ingang worden er van 10.00 tot 16.00 uur rondleidingen georganiseerd. Ook aan de kinderen is gedacht: er is een speciale speurtocht voor ze uitgezet en er is een grabbelton.

MBORijnland

Van 10.00 tot 16.00 uur kun je het bouwproject MBORijnland aan de Storm Buysingstraat bekijken. Deze nieuwe school is voor middelbaar beroepsonderwijs, contractonderwijs en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Voor het schooljaar van 2018/2019 moet het project af zijn. Ook hier zijn er diverse kinderactiviteiten aanwezig.

Lorentz Leiden

Bij Leiden Centraal Station wordt er ook flink gebouwd aan het bouwproject Lorentz Leiden. Als dit project is afgerond – in 2019 – dan kun je hier wonen, werken, winkelen, horecagelegenheden bezoeken en je fiets parkeren. Wil je een kijkje nemen? Op zaterdag 2 juni kan dit tussen 10.00 en 16.00 uur.

Museum De Lakenhal

Op de Dag van de Bouw wordt dit museum exclusief voor publiek geopend. Er is een informatiemarkt en er worden rondleidingen gegeven door de nieuwe tentoonstellingszalen en een gedeelte van het gerestaureerde museumdeel. Je kunt langskomen van 10.00 tot 16.00 uur en de entree kun je vinden aan de Lammermarkt 19.

Meelfabriek

Het gigantische project Meelfabriek kun je ook bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. De voormalige meelfabriek wordt herontwikkeld tot een woongebied. Er worden oude fabriekspanden omgebouwd tot woningen, een hotel, een spa & wellness, cafés, restaurants, galeries, winkels en kantoorruimtes. In 2023 moet alles klaar zijn.

Ondergrondse Parkeergarage Garenmarkt Leiden

Begin 2020 is Leiden een nieuwe ondergrondse parkeergarage rijker. Namelijk de Parkeergarage Garenmarkt in Leiden. Ben je benieuwd hoe het er met de werkzaamheden aan toe gaat? Op zaterdag 2 juni kun je het project bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur. Ingang is in de Raamsteeg.

Je kunt dit weekend ook naar de Leidse brouwerijen:

bier bierbrouwerij bieren tap

Nederlandse Brouwerijdagen: deze bierbrouwerijen in Leiden (en omgeving) kun je bezoeken

Nog geen plannen voor het weekend? Let dan even goed op, want je kunt op 1, 2 en 3 juni een kijkje n...

Meer over

Doen Gemeente