Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen nog tot 1 juni: dit vindt Leiden ervan

Door Lidwien Arndt 24 maart 2020

Alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht in Leiden worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat heel veel evenementen in Leiden niet doorgaan (Koningsdag, Bevrijdingsdag…).  Dit zijn een aantal reacties in en van Leiden(aren).

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Over Koningsdag

koningsdag
Beeld: Simone Both/indebuurt Leiden

Mels Hartman van Horeca Groep Leiden (HGL): “Ongelofelijk jammer dat het event niet door kan gaan, want er wordt altijd heel veel liefde in gestoken in het Koningsdagfeest op de Koornbrug. Maar dat is nu écht onbelangrijk, want we begrijpen het heel goed dat gezondheid van de Leidenaren voorop staat. En dat de richtlijnen van het RIVM opgevolgd moeten worden. We hopen dat iedereen in Leiden snel weer in goede gezondheid verkeerd. Laten we hopen dat we er volgend jaar weer een mooi feest van kunnen maken!”

Einde POPUPCLUB?

Ook het team achter de POPUPCLUB laat in een bericht op Facebook weten dat de deuren van de club tot 1 juni 2020 gesloten zullen blijven. Maar zoals de naam al zegt: dit is maar een tijdelijke club in Leiden, tot eind mei… Of dit dus nu al het einde betekent van de POPUPCLUB in Leiden weet de organisatie nog niet: “Uiteraard zullen we kijken naar wat er nog mogelijk is, maar we houden jullie op de hoogte! Hopelijk tot in de zomer!”

Posted by DEPOPUPCLUB on Tuesday, 24 March 2020

ProKwadraat cancelt komende vier evenementen

Beeld: ProKwadraat

Frank van Leeuwen van ProKwadraat-Groepswijzer: “Het belangrijkste is dat zoveel mogelijk mensen gezond blijven en de coronacrisis zo snel mogelijk achter de rug is. Daarnaast is natuurlijk vreselijk jammer dat onze evenementen en groepsuitjes dit voorjaar niet door kunnen gaan. Daar zit vooral van theatermakers en organisatoren al vreselijk veel werk in.”

Dit jaar dus geen Schemerstad op 5 en 6 juni 2020, geen Lentebierwandeling op 19 april of Verhalen van de stad en de Leidse Draaiorgeldag op 6 april. Frank: “Schemerstad wordt definitief afgelast en samen met de gemeente en andere organisatoren kijken we naar nieuwe data voor de andere evenementen. De reeds geboekte groepsuitjes worden in overleg met de opdrachtgever verplaatst en op www.groepswijzer.nl staan wel al uitjes voor het najaar.”

Geen groot feest voor Marloes

Foto: Marloes Plomp-Stettina

Naast evenementen-organisaties wordt ook feestvierend Leiden geraakt. Marloes en haar vriend tekenden hun geregistreerd partnerschap in februari, maar het bijhorende feestje stond later gepland. Marloes vertelt: “We wilden het uitgebreid met vrienden en familie vieren op zaterdag 23 mei 2020 in de Tuinzaal van Grand Café de Burcht. We zijn teleurgesteld, maar we begrijpen het natuurlijk wel. Het is nu onzeker wanneer we het wel kunnen vieren.”

“Ze waren bij de Burcht wel blij dat we niet wilden annuleren, maar uitstellen. En daar deden ze gelukkig ook erg makkelijk over. Ik denk dat het voor de horeca een groter probleem is dan voor ons. Uiteindelijk is het een luxeprobleem: een feestje moeten uitstellen. Gezondheid gaat boven alles we hopen dat als we het volgend jaar wel gaan organiseren, dat iedereen er in goede gezondheid bij kan zijn.”

Geen voorstellingen of concerten tot 1 juni

Op de socialmediakanalen van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden bericht de organisatie achter deze evenementenlocaties dat ook alle voorstellingen en concerten tot en met 1 juni worden opgeschort. “We gaan intern in beraad en komen zo snel we meer informatie hebben bij kaartkopers terug. Ook plaatsen wij regelmatig updates op onze website. Bedankt voor jullie begrip en geduld.”

Update naar aanleiding van de persconferentie 23 maart 2020. Helaas moeten ook onze voorstellingen en concerten t/m 1…

Posted by Leidse Schouwburg on Monday, 23 March 2020

Word jij hard getroffen door de maatregelen en wil je jouw verhaal doen? Laat het de redactie weten.

Lees ook:

Lege terrassen Leiden Nieuwe Rijn

Nieuwe corona-maatregelen: dit is vanaf nu verboden in Leiden

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...
ouderen uurtje

Zo zag het eerste ‘ouderenuurtje’ bij Albert Heijn in Leiden eruit

Ouderen behoren tot momenteel de meest kwetsbare groep die risico's loopt vanwege het virus dat nu r...

Ook Leidse Marathon uitgesteld: ‘We kunnen niet anders’

Het coronavirus gooit roet in het eten van steeds meer evenementen. Het bestuur van de Leiden Marath...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶