Check dit! Leidenaren kunnen meedoen aan de voorrondes van het NK Stoepranden

Door Carin van der Meij 14 mei 2019

Stoepranden: weet je nog dat je daar vroeger urenlang zoet mee kon zijn? Tegenwoordig zie je het balspel niet meer zo vaak op straat. Om het stoepranden weer op de kaart te zetten (en om jong en oud in beweging te krijgen!) wordt dit jaar voor de derde keer een heus NK Stoepranden gehouden. Leiden is één van de gemeenten die mag doen aan de voorrondes. 

NK Stoepranden

Er is wel iets veranderd aan het tegenwoordige stoepranden: het bedrijf Novasports heeft namelijk een draagbare stoeprand ontworpen waardoor je nooit meer last hebt van geparkeerde auto’s. Het spel en de voorrondes voor het NK is voor alle leeftijden. De nadruk ligt op kinderen, maar er zijn ook leeftijdscategorieën van 15-24 jaar, 25-74 jaar en 75+.

Naar de finale

De finalisten uit het hele land nemen het tegen elkaar op in de landelijke finale op 22 september in Amersfoort. Wil je daaraan meedoen? Dan zul je eerst de voorronde in Leiden moeten overleven. Die wordt gehouden op zaterdag 6 juli in het Stevenspark. Meer hierover lees je hier. Leiden doet dit jaar voor de derde keer mee aan het NK Stoepranden.

Lees ook:

Rennen hardlopen

Leiden Marathon 2019: dit is het programma

Hardlopers kijken er elk jaar weer naar uit: de Leiden Marathon. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei vin...
Wandelen natuur bos

7 x lekker wandelen in Leiden en omgeving

Het zonnetje schijnt, hup naar buiten! Geen idee waar je naartoe wilt wandelen? Wij geven je zeven w...

Meer over

Doen Sport