Avondje uit! Deze bijzondere voorstelling blaast je omver (en dit is wanneer je ‘m bekijkt in Leiden)

Aangeboden door Quake

Waar we vandaan komen, is dat ook wie we zijn? Of kunnen we losbreken van onze achtergrond? Casper Vandeputte neemt je mee in zijn nieuwste productie Quake en probeert hier het antwoord op te vinden, door middel van een interactieve en energieke voorstelling vol dans en muziek. Op 2 februari is deze voorstelling in Leiden te bewonderen. Dat wil je niet missen!

Regisseur en schrijver Casper Vandeputte heeft samen met choreografen Melvin Fraenk en Cagdas Gülum een hele bijzondere productie gemaakt. “Quake gaat over hoe grote gebeurtenissen van vroeger nog steeds in onze tijd en in ons doorwerken. Bijvoorbeeld hoe een oorlog van meerdere decennia geleden mensen nog steeds bezighoudt en in hen doorleeft. Of hoe mensen elkaar door bizar toeval hebben ontmoet en dat jij daardoor bestaat. Er gebeurt veel waar je niks aan kan doen, maar dat heeft wel invloed op wie je bent. Dat idee inspireerde me bij het maken van Quake”, vertelt Casper.

Quake | Fotograaf: Julian Maiwald

Persoonlijke ervaring

Casper heeft zijn persoonlijke ervaring meegenomen in het stuk. “Ik kwam zelf op een punt dat ik besefte hoeveel het verleden invloed heeft gehad op mij. Bijvoorbeeld het kampverleden van mijn opa tijdens de Tweede Wereldoorlog”, vertelt Casper. “Dat viel samen met het feit dat het in onze samenleving daar steeds vaker over gaat. Denk aan hoe de positie van de vrouw zo is geworden als het nu is. Of bijvoorbeeld het Nederlandse slavernijverleden. Ik begon me af te vragen: hoe is dit allemaal begonnen en hoe kunnen we ermee breken? De eerste belangrijke, maar ook moeilijke stap is om het onder ogen te komen. Alleen dan kan er iets nieuws groeien.”

Graven in het verleden

De voorstelling begint met de acteurs die bij zichzelf nagaan of er iets is wat ze niet aan zichzelf begrijpen. Vervolgens doen ze een poging om antwoord te krijgen op die vragen. Het publiek wordt af en toe gevraagd om iets te zeggen, wat de voorstelling ook een interactief karakter geeft. Casper: “Gaandeweg graven de spelers steeds dieper in hun verleden en komen ze erachter wat er allemaal is gebeurd waar ze geen invloed op hadden, maar wat wel impact op hun leven gehad heeft. Daar proberen de acht spelers mee te breken.”

Geen standaard verhaal

De spelers dragen prachtige kleurrijke kostuums en dansen de sterren van de hemel. “Het is zeker geen standaard verhaal”, vertelt Casper. “De mensen op het podium hebben allemaal hun eigen levensverhaal. Er wordt tegen jou als publiek gepraat. De spelers zijn daardoor echt mét jou in de zaal. Het is een verhaal van ons allemaal.”

Quake | Fotograaf: Julian Maiwald

Tekst en dans zijn even belangrijk

Casper noemt Quake een van de meest bijzondere processen om te regisseren. “Tekst en dans zijn hier even belangrijk. Ik heb nog nooit zo intensief samengewerkt met choreografen. De dansers en de spelers zijn van een hoog niveau. Alles komt hier samen, en dat maakt de voorstelling energiek en krachtig. Het is echt iets wat je nog niet eerder hebt gezien. Als je naar de voorstelling bent geweest kom je met meer energie naar buiten dan dat je binnenkwam.”

Koop tickets

Wil jij deze mooie voorstelling meemaken? Op 2 februari is Quake te zien in Leiden. Koop snel tickets via de website van Theater Utrecht. Komt de datum niet uit? Geen zorgen: Quake speelt op veel meer plekken. Op de website vind je gelijk alle speeldata in heel Nederland.

Bekijk de trailer van Quake >

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Jeugdsentiment: CH!PZ treedt binnenkort op in Leiden!”

Jeugdsentiment: CH!PZ treedt binnenkort op in Leiden!

ch!pz
Ga naar “Lees hier hoe je altijd op de hoogte blijft van het leukste nieuws uit Leiden”

Lees hier hoe je altijd op de hoogte blijft van het leukste nieuws uit Leiden

sleutelstad oude rijn
Ga naar “Uittip: stap in de voetsporen van Rembrandt in deze toffe én gratis experience”

Uittip: stap in de voetsporen van Rembrandt in deze toffe én gratis experience

Aangeboden door Leiden&Partners

Bezoek de Young Rembrandt Studio in Leiden met het hele gezin

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Spinazie zak 400 gram van € 1,99 voor € 1,49”

AH Spinazie zak 400 gram van € 1,99 voor € 1,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Calinda Aardbeien 2 stuks € 5,00”

Calinda Aardbeien 2 stuks € 5,00

 • Jumbo
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “Aviko Supercrunch van € 2,59 voor € 1,99”

Aviko Supercrunch van € 2,59 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 4 april 2023
Ga naar “L’Oréal mascara Telescopic Lift van € 21,99 voor € 10,99”

L’Oréal mascara Telescopic Lift van € 21,99 voor € 10,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 9 april 2023
Ga naar “PLUS Pitloze rode druiven van € 2,79 voor € 1,69”

PLUS Pitloze rode druiven van € 2,79 voor € 1,69

 • PLUS
 • Geldig t/m 1 april 2023

Vacatures

Ga naar “Verkoopadviseur Leiderdorp Parttime | 20-24 uur”

Verkoopadviseur Leiderdorp Parttime | 20-24 uur

 • totaalBED Leiderdorp
 • Parttime

Topper