Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan de slag! Zo kun jij de Leidse zorginstellingen een handje helpen

Door Lidwien Arndt 23 maart 2020

Door de coronamaatregelen hebben sommige mensen meer vrije tijd dan ze zouden willen, terwijl op andere plekken juist hulp of steun nodig is. Werk jij momenteel niet of minder, ben je gezond en wil je jouw tijd graag nuttig inzetten? Dat komt mooi uit: dit zijn drie manieren waarop jij de Leidse zorginstellingen kunt helpen. 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Bied een helpende hand aan het ziekenhuis

Op de website van het LUMC staat met grote letters: “Alle hulp is welkom”. Heb jij ervaring in de zorg als verpleegkundige of arts en wil jij het ziekenhuis helpen komende tijd? Geef dan op deze website aan wat je wilt en kunt doen. Ook als je geen kennis van of ervaring in de zorg hebt, kun je helpen. Denk aan: logistieke klussen, schoonmaakwerkzaamheden of balie- en administratieve werkjes.

Ook het Alrijne Ziekenhuis kan de vrijwilligers goed gebruiken. Meld je aan via [email protected] door de volgende informatie op te sturen: voor- en achternaam, telefoonnummer, geboortedatum en vertel waarmee je kunt/ wilt helpen.

Lever beschermend materiaal in

Het Alrijne Ziekenhuis en Huisartsenposten Rijnland (Leiden en omstreken dus) roepen op om beschermingsmiddelen in te leveren. Die middelen zijn nodig om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Heb jij handschoenen, geschikte mondmaskers of beschermende brillen liggen?

  • Inleveren bij Huisartsenposten Rijnland
    Bij de huisartsenpost in Voorhout kun je iedere dag terecht om de middelen in te leveren.

 

  • Inleveren bij het Alrijne Ziekenhuis
    Stuur een mail naar [email protected] Het ziekenhuis is blij met alle steun, maar roept mensen op om niet op eigen houtje de middelen af te komen geven. Eerst even mailen dus!

 

❗️Mail ons s.v.p. eerst❗️ Donderdag 19 maart hebben we de oproep gedaan om verschillende beschermingsmiddelen bij ons in…

Posted by Alrijne Ziekenhuis on Saturday, 21 March 2020

Schrijf een kaartje

Sinds vrijdag 20 maart zijn alle verpleeg- en verzorgingstehuizen gesloten voor bezoek. Dat betekent dat door heel Nederland en dus ook in Leiden de ouderen eenzame tijden beleven. De medewerkers doen er natuurlijk alles aan om de bewoners zo veel mogelijk te vermaken en jij kunt hen helpen: verschillende verzorgingstehuizen hebben Leidenaren al gevraagd om een kaartje naar de bewoners te sturen. Want een kaartje, daar wordt iedereen blij van. Zeker in deze tijd. Dus kruip in de pen en stuur een kaartje (of twee) naar een verpleeghuis.

Posted by Topaz on Saturday, 21 March 2020

PS denk je nou: maar… ze krijgen nu al zóveel kaartjes door al die oproepen, moet ik het dan wel doen? Zeker! Je kunt nooit teveel kaartjes ontvangen en daarnaast ook een herinnering in je telefoon zetten voor volgende week!

Heb je deze al gelezen?

Lege terrassen Leiden Nieuwe Rijn

Zo kun jij Leidse ondernemers steunen in deze moeilijke tijd

Nu de Leidse horeca tot 6 april gesloten blijft, zitten etentjes buiten de deur of drankjes in de kr...
Nieuwe Rijn Leiden Sleutelstad

Op een rij: deze Leidse horecazaken bezorgen thuis tijdens corona-maatregelen

Alle horeca moet tot 6 april de deuren sluiten als maatregel tegen het coronavirus. Sommige Leidse o...
pakketje blijheid

Roos bezorgt pakketjes blijheid: ‘Ik heb jaren over dit idee gedroomd’

Een glimlach door de brievenbus, zo omschrijft Roos Bannenberg een pakketje blijheid. Sinds deze zom...

 

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶