5 x doen dit weekend in Leiden

Door Carin van der Meij 10 november 2017

Yes! Het is weer vrijdag. Tijd om je laptop in de tas te stoppen en het weekend in te stappen. Wij hebben natuurlijk weer vijf pareltjes van activiteiten voor je gevonden voor dit weekend in Leiden. Have fun!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Kijkje achter de schermen

klokhuis
Beeld: Het Klokhuis

Komende zaterdag 11 november organiseert Het Klokhuis (ja, het televisieprogramma) een backstage dag. Bedrijven in Nederland, dus ook Leiden, zetten hun deuren open voor ondernemende kinderen. Ouders zijn natuurlijk ook welkom. Zo kun je in Leiden naar een hagelslagmaker en chocolademaker. Maar je kunt ook buiten de sleutelstad bedrijven bezoeken. In bijvoorbeeld Leiderdorp, Sassenheim en Zoeterwoude. Check hier welke bedrijven er mee doen.

Antiek laten taxeren

via GIPHY

Heb jij een oud voorwerp in huis waarvan je denkt: dit zou best wat centjes kunnen opleveren? Ga dan komende zaterdag 11 november naar Hotel Ibis. Bekende taxateur en veilinghouder Arie Molendijk is daar van 10.00 tot 13.00 uur om jouw spullen te taxeren. Denk aan oude boeken, handschriften, bijbels, ansichtkaarten, foto’s en landkaarten. Je kunt Arie zaterdag vinden in de lounge/bar van het hotel, op Stationsplein 240. Een taxatie kost vijf euro.

Gratis filmvertoning in LUMC

Unrest

Op vrijdag 10 november kun je in het LUMC een gratis filmvertoning bijwonen. De documentaire die je kunt bekijken heet Unrest en vertelt een verhaal over het dagelijks leven van Jennifer Brea, een patiënte met Myaligische Encefalomyelitis (ME). Klinkt heftig, maar de documentaire wordt omschreven als een hoopvol romantisch drama. Het evenement is van 18.00 tot 21.00 uur. Hier vind je nog meer informatie over het event.

Vierdaags stadsfestival in Leiden

catharina

Wij hadden het er van de week al over: Leiden viert feest. De reden hiervoor is de Catharinasteeg. Deze is flink verbouwd (nog steeds) en daardoor zijn er meer winkels in de binnenstad. Dit wordt gevierd met een vierdaags stadsfestival. Van donderdag 9 november tot zondag 12 november kun je van alles in de stad bewonderen in de categorie zang, dans en theater. Check hier wat je allemaal kunt zien en doen.

Comedy night

Good the bad and the irish
Beeld: The Good, The Bad and the Irish

Zin om in een avondje komedie? Vrijdagavond 10 november om 20.30 uur gaan vier mannen uit Ierland je proberen aan het lachen te maken. De voorstelling heet The Good, The Bad & The Irish en is al erg populair. De mannen hebben al in diverse steden en landen opgetreden en nu dus in de Muziekhuis/BplusC in Leiden. Geïnteresseerd? Hier vind je meer informatie.

BplusC locatie Muziekhuis Qbus muziek

Nu gesloten15:00 - 00:00

Middelstegracht 123, Leiden

Bekijk meer:muziek
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen