5 x doen dit weekend in Leiden

Door Carin van der Meij 3 november 2017

We hebben er weer vijf dagen naartoe gewerkt, maar eindelijk staat het weekend voor de deur. Nog geen plannen? Wij hebben vijf leuke activiteiten in Leiden voor je op een rij gezet. Wie weet brengt het je wat inspiratie.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Leiden History Tour

leiden

Dol op geschiedenis? Haal dan de wandelschoenen maar uit de kast. Linden Languages organiseert dit weekend een geschiedenis tour door de sleutelstad. Je loopt zaterdag 4 november twee uur lang door Leiden en krijgt allerlei leuke geschiedenisfeitjes te horen. Het verzamelpunt is bij de Starbucks op Leiden Centraal om 14.00 uur. Je moet wel een kaartje kopen voor deze tour.

Maak je eigen landkaart lantaarn

lantaarn
Beeld: SieboldHuis

Je wat? Ja, je eigen landkaart lantaarn. Japanmuseum SieboldHuis organiseert deze workshop op zaterdag 4 november om 14.00 uur. Je laat je inspireren door de traditionele Japanse lamp en maakt vervolgens je eigen lantaarn van oude kaarten. Je kunt een staande of een hangende lamp maken. Wie weet is dit wel dé nieuwe woontrend. De workshop is vanaf 12 jaar.

Japanmuseum SieboldHuis musea

Nu gesloten10:00 - 17:00

Rapenburg 19, Leiden

Bekijk meer:musea

Shop till you drop

theater
Beeld: Theater Ins Blau/Golden Palace

Dit weekend kun je genieten van de voorstelling Shop till you drop van theatergroep Golden Palace. Zij nemen je mee in een warenhuis waar wensen werkelijkheid worden. Zit je niet lekker in je vel? Dan helpen deze nieuwe schoenen misschien. Voor elk probleem heeft het warenhuis een passende oplossing op voorraad. Vanavond en zaterdagavond om 20.30 uur zijn de try-outs in Ins Blau theater. Je kunt hier een kaartje kopen.

Theater Ins Blau theaters

Vandaag gesloten

Haagweg 6, Leiden

Bekijk meer:theaters

Bokkenwandeling Leiden

via GIPHY

Het lijkt wel een wandelweekend, want galerie café Leidse Lente organiseert zondag een bokkenwandeling. Tijdens de wandeling loop je langs zes cafés in de Leidse binnenstad. In elk café proef je een bier van een kleine Nederlandse brouwerij met een passend hapje. Jammie! De wandeling is op zondag, 5 november, van 14.00 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Galerie Café Leidse Lente cafés

Nu gesloten12:00 - 23:00

Haagweg 4, Leiden

Bekijk meer:cafés

Leiden International Film Festival

LIFF 2017

Ja, het Leiden International Film Festival is nog steeds in volle gang. Komende zondag 5 november is de laatste dag van dit grote evenement. In de tussentijd wordt er nog genoeg georganiseerd. Geïnteresseerd? Check het programma.

Wil je het dit weekend wat rustig aan doen? Krantje en een kopje koffie met wat lekkers? Wij hebben 10 leuke koffietentjes in Leiden voor je op een rij gezet.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen