5 x dit wil je doen dit weekend in Leiden

Door Carin van der Meij 9 maart 2018

Zet je feesthoed maar weer op, want het is weekend! Wij hebben – zoals altijd – weer vijf leuke uitjes voor je op een rij gezet die je dit weekend kunt doen in Leiden. Have fun!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Oude meubels pimpen

Het Warenhuis
Beeld: Het Warenhuis

Op zaterdag 10 maart om 13.00 uur kun je oude meubels in een nieuw jasje steken. Kringloopwinkel Het Warenhuis en Re-Style Lab Een Straaltje Los organiseren dit evenement. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met een meubelstuk, dit kan een nachtkastje zijn, stoel, tafel… van alles. Je hoeft niet zelfs meubels mee te nemen, daar wordt voor gezorgd. Daarnaast heb je geen kluservaring nodig, dat scheelt weer. De workshop kost €15,- per persoon, aanmelden kan hier.

Het Warenhuis kringloopwinkels

Nu gesloten09:30 - 17:30

Willem Barentszstraat 12, Leiden

Bekijk meer:kringloopwinkels

30up Dance Party

via GIPHY

Op zaterdag 10 maart kunnen de heupen worden geschud in Scheltema. Daar wordt een 30-plus feestje georganiseerd, dus verwacht leuke hits van toen en nu! Je kunt van te voren een kaartje reserveren, dan betaal je €10,- per persoon. Maar aan de deur worden ook kaartjes verkocht voor €12,50. Meer informatie over dit evenement lees je hier.

Ga voor de hele Leidse Uitagenda naar leiden.nl

Scheltema entertainment

Nu openHele dag

Marktsteeg 1, Leiden

Bekijk meer:entertainment

Meet&Eat thema Ver Weg

Dineren eten bord bestek restaurant
Beeld: ANP

Zin om nieuwe mensen te leren kennen? Dat kan zaterdag 10 maart tijdens Meet&Eat. Dit wordt – toepasselijk – georganiseerd in Meet&Greet. Dat is een ruimte midden in de wijk Groenoord-Zuid. Vroeger was dit een oude buurtsupermarkt, maar nu worden er allerlei sociale evenementen georganiseerd. Waaronder dus de Meet&Eat. Wat moet je doen? Lekker eten meenemen en gezellig met zijn allen opeten. Het thema is ‘ver weg’ en daarmee wordt Japan, Australië en Oceanië bedoeld. Als je geen tijd hebt om wat te maken kun je ook gewoon aanschuiven. Het diner begint om 18.00 uur en kost €5,- per persoon. Als je kookt kost het je €2,50. Je moet je van te voren aanmelden.

Workshop oesterzwammen kweken

Gemeentehuis stadhuis Leiden

Dit is een activiteit onder de noemer ‘doe eens gek’. Partij voor de Dieren Leiden organiseert zondag 11 maart een workshop oesterzwammen kweken. Uhm… wat? Tijdens de workshop leer je hoe je oesterzwammen kunt kweken op koffiedik. Leuk om over op te scheppen tijdens een feestje. Het evenement wordt georganiseerd in het Leidse Stadhuis om 15.30 uur. Je moet je van te voren aanmelden.

Theeproeverij

via GIPHY

Theeleuten opgelet! Op zondag 11 maart om 11.00 uur is er een theeproeverij van Exclusivithee. Je proeft vijf verschillende soorten thee en ontdekt de herkomst van de thee en het verhaal erachter. Ook komen de de verschillende bereidingswijzen aan bod én… er zijn hapjes!

Exclusivithee winkelen

Nu gesloten10:00 - 18:00

Nieuwe Rijn 36, Leiden

Bekijk meer:winkelen

Zaakjes komen en gaan: dit gebeurde er in februari

Er is weer een hoop gebeurd in Leiden deze maand. Er zijn zaakjes die hun deuren hebben gesloten, ma...
10 x koffie

10 x leuke koffietentjes in Leiden

Als Leidenaar heb jij waarschijnlijk wel een vaste spot om koffie te drinken... Maar is het niet leu...

10 x Italiaanse restaurants in Leiden

Ciao tutti! Leiden zit vol met lekkere Italiaanse restaurants. Pizza's, pasta's, focaccia's en corne...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶