5 x dit kun je dit weekend doen in Leiden

Door Carin van der Meij 13 juni 2019

Zie jij het ook? Het weekend is in zicht. In onze sleutelstad valt er voldoende leuks te beleven. Wij zetten vijf gezellige uitjes op een rij.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Wereldmarkt

Op het Kooiplein is er op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 17.00 uur een wereldmarkt. Muzikale optredens, rondleidingen in de moskee, wereldse ambachten en een springkussen… het is er allemaal!

Shaffy Koraal

Leiden is vanaf dit weekend een monument rijker en wel eentje van Ramses Shaffy. Op zaterdag 15 juni om 15.30 uur wordt het monument feestelijk geopend. Waar? In het Terweepark, schuin tegenover Leiden Centraal. Uiteraard worden er ook liedjes van de zanger gezongen.

Yoga Festival Leiden

Voor de vijfde keer wordt het Yoga Festival Leiden georganiseerd. Op zondag 16 juni kun je bij museum Volkenkunde de hele dag verschillende yogasessies en meditaties volgen. Daarnaast is er ook nog een lifestylemarkt en een plek om lekker te chillen en eten. Meer informatie over dit festival lees je hier.

Vaderdag-borrel

Zondag 16 juni is het Vaderdag. Hebben jullie nog geen plannen? Neem je papa, opa, broer, ooms of ander mannelijk gezelschap mee naar de Vaderdag-borrel bij het Slachthuis. Er zijn biertjes, wijntjes en lekker hapjes aanwezig. De borrel is van 14.00 tot 17.00 uur.


Meer over Het Slachthuis ontdekken?

Het Slachthuis restaurants en horeca

Nu gesloten10:00 - 17:00

Meelfabriekplein 1, Leiden

Bekijk meer:restaurants en horeca

Leihallen markt

Kleedvermaak organiseert weer de Leihallen markt, dit keer op het schoolplein en in de hal van het oude ROC (Toussaintkade 51) in Leiden. Op zondag 16 juni kun je van 11.00 tot 17.00 uur struinen langs alle kraampjes, genieten van muziek en een hapje eten en wat drinken. Ook voor kinderen is er vermaak geregeld. Entree kost €2,- per persoon (onder de twaalf jaar gratis toegang).

Maar je kunt ook:

10 x koffie

10 x leuke koffietentjes in Leiden

Als Leidenaar heb jij waarschijnlijk wel een vaste spot om koffie te drinken... Maar is het niet leu...
Wandelen natuur bos

7 x lekker wandelen in Leiden en omgeving

Het zonnetje schijnt, hup naar buiten! Geen idee waar je naartoe wilt wandelen? Wij geven je zeven w...
Italië in Leiden

Ciao bella! Zo beleef je een dagje Italië in Leiden

La bella Italia: geschiedenis, cultuur en héérlijk eten. Wie is er niet gek op? Gelukkig kunnen we h...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen