Leiden

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze leuke dingen kun je in Leiden doen dit weekend

Door Lidwien Arndt 19 november 2020

Het is donderdag en dat betekent: weekendtips. De horeca mag dan nog steeds gesloten zijn, je hoeft je echt niet te vervelen dit weekend. Er is van alles (thuis) te doen in Leiden en wij tippen de vijf leukste activiteiten.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Scoor een rookworst, oliebol en/of glaasje glühwein

Nu de deuren weer even op slot moeten, wordt de creativiteit van de horeca flink op de proef gesteld. Gelukkig zijn Leidenaren supercreatief en verzinnen ze de leukste afhaal- en bezorgacties. Zo kun je dit weekend rookworsten en bier scoren bij het Stadsbrouwhuis, serveert café De Vergulde Kruik oliebollen en wordt Burgemeester Goeswijn op zaterdag omgetoverd tot Burgemeester Glühwein. Dus, ga je een rondje wandelen door de stad? Kies dan (uiteraard) een rustig moment, maar wandel vooral even langs deze zaken.

Test je kennis bij de Kruik Pubquiz

Het is weer pubquiz-tijd! Maar dan lekker vanuit je eigen woonkamer. Dit weekend is De Vergulde Kruik de host van de Kruik Pubquiz. De quiz start om 20.00 uur via het YouTubekanaal van het café. Meedoen? Schrijf je team in door een mailtje te sturen naar [email protected]. De kosten zijn €7,50 per persoon. Houdt het facebookevenement in de gaten voor meer informatie.

Meer over Café De Vergulde Kruik ontdekken?

Café De Vergulde Kruik cafés

Gesloten12:00 - 22:00

Haarlemmerstraat 22, Leiden

Bekijk meer:cafés

Spiek naar binnen bij Sinterklaas

Beeld: indebuurt Leiden

De etalage van het oude Hudson’s Bay-gebouw aan de kant van de Breestraat is verbouwd tot een grote kijkdoos. Wat er te zien valt? Het huis van Sinterklaas! Met onder andere de slaapkamer van de sint, een heuse pepernotenmachine en nog veel meer leuks.

Doe mee aan de kleurwedstrijd van Rebel Horeca

Rebel Horeca organiseert in samenwerking met Bioscopen Leiden en Leiden Marketing een Sinterklaas-kleurwedstrijd. Je kunt de Sinterklaas-kleurplaten (of een eigen tekening!) tussen 15 november en 2 december inleveren bij de koek- en zopiekraam van Einstein op de Nieuwe Rijn. Een kinderwedstrijd? Welnee! Iedereen mag meedoen. De prijzen: van het Leidse Monopoly-spel en bioscoopkaartjes tot speciale Sint-en-piet-verwenboxen boordevol lekkers. De winnaars worden op 3 december bekendgemaakt, de prijzen worden bij hen thuisbezorgd in het sinterklaasweekend.


Meer over Rebel Horeca Groep ontdekken?

Rebel Horeca Groep

Pieterskerkgracht 3, Leiden

Schrijf een kerstkaart aan ouderen in Leiden

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De huidige coronamaatregelen maken dit er ook niet beter op. Om ervoor te zorgen dat deze kerst aan iedereen gedacht wordt, is indebuurt Leiden een kerstkaartenactie gestart voor ouderen. Doe je mee?

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Leiden

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt